Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Udruga umirovljenika Grada Kutine danas je obilježila 1. listopad Međunarodni dan starijih osoba. Na Trgu dr. Franje Tuđmana umirovljenici su se tradicionalno okupili kako bi se podružili uz prigodan program i izmjerili tlak i šećer u krvi.

Međunarodni dan starijih osoba umirovljenici obilježavaju u suradnji s Domom zdravlja Kutina, a djelatnice Doma zdravlja kroz ovu akciju skraćuju put redovne kontrole za ovakva mjerenja, što je njihov obol obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba koji su najzastupljenija populacija u Domovima zdravlja.

Program je počeo prigodnim pjesmama zbora Udruge umirovljenika Grada Kutine, a u ime Udruge posjetitelje su pozdravili tajnica udruge Olga Friščić, te predsjednik Udruge Josip Prajner.

Skupu se obratio i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Zahvalio je građanima treće životne dobi na doprinosu koji su tijekom svoga radnog vijeka dali za razvoj Kutine, uz nadu da će uz pomoć svojih predstavnika u Gradskom vijeću, Jure Nikšića i Josipa Prajnera i dalje raditi za razvoj Kutine. Obećao je ove godine i božićnicu u iznosu od 200 kn za umirovljenike s niskim mirovinama, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Odaziv na akciju mjerenja tlaka i šećera bio je standardno dobar, a starijim građanima pridružili su se i ostali građani Kutine. Umirovljenici su se kasnije nastavili družiti uz prigodan domjenak.