INA je problem, a odluka se donosi u Budimpešti dok Bruxelles razmišlja

„Bruxelles razmišlja, ali odluka se donosi u Budimpešti.“, rekao je to Željko Klaus, član Nadzornog odbora Petrokemije i glasnogovornik Stožera za obranu Petrokemije govoreći o dokapitalizaciji Petrokemiji u emisiji Poslovni tjedan Hrvatskog radija.

mr. Đuro Popijač, predsjednik Uprave Petrokemije d.d.

Predsjednik Uprave Petrokemije Đuro Popijač, rekao je da je dokapitalizacija Petrokemije trebala biti završena do kraja prošle godine, ali se proces odužio. „Sve je pripremljeno za dokapitalizaciju. INA i PPD žele uložiti u Petrokemiju, Vlada RH je sve napravila za spas Petrokemije. Proces dokapitalizacije dovršen je 99.9%, čeka se još samo mišljenje Europske komisije iz Bruxellesa.“, rekao je predsjednik Uprave Petrokemije d.d.

VIDEO, izjava Željka Klausa u emisiji “Poslovni tjedan” Hrvatskog radija

Željko Klaus, predsjednik Sindikata EKN Hrvatske za odugovlačenje procesa dokapitalizacije Petrokemije optužio je INA-u te je rekao kako je Sindikat EKN iz Petrokemije s time upoznao i premijera Andreja Plenkovića u pismu kojeg su jučer poslali iz Petrokemije.

s lijeva na desno: Darko Horvat, ministar gospodarstva, Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH, Đuro Popijač, predsjednik Uprave Petrokemije d.d. Davor Žmegač, član Uprave Petrokemije d.d.

„Ovo je zadnje zatvoreno pismo. Ako se ništa ne promijeni, nećemo više čekati i postavljat ćemo pitanja.“, poručio je Željko Klaus.

Darko Horvat, ministar gospodarstva u Vladi RH

Kutinu će 31. listopada posjetiti ministar gospodarstva Darko Horvat, kojem su radnici također poslali isto pismu kao i premijeru. Hoće li prenijeti odgovore premijera na postavljena pitanja u  pismu? Za 31. listopada sazvana je i Glavna skupština Petrokemije.

Đuro Popijač, predsjednik Uprave Petrokemije d.d. i Željko Klaus, član NO Petrokemije d.d. u emisiji “Poslovni tjedan” Hrvatskog radija

„INA je dobro došla. Tražimo da se poštuju dogovoreni uvjeti dokapitalizacije u kojima nisu predviđena otpuštanja radnika.“, zaključio je Željko Klaus te je dodao kako je to i poruka radnicima Petrokemije.