X. Banova u srcu

U Banovoj Jaruzi održana je proteklog vikenda manifestacija “Banova u srcu” pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, Grada Kutine, Turističke zajednice Grada Kutine te Gradskog saveza KUD-ova Kutina.

Ovo je jubilarna 10. Manifestacija koju je započeo KUD Banova Jaruga s ciljem okupljanja tradicije s granice Moslavine i Slavonije, te prikazivanja njihove narodne pjesme i ruha.

Posjetitelje priredbe pozdravila je predsjednica KUD-a Banova Jaruga, Lidija Balaško, a podršku događanju dali su i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine, Davor Kljakić.

Gradonačelnik Zlatko Babić tom prilikom je istaknuo da će njegovanje kulturne baštine s ciljem očuvanja tradicije i s uključivanjem sve više mladih uvijek imati potporu Grada Kutine.

Voditelji priredbe istovremeno su bili i glumci koji su, u režiji sestara Rašo, na vrlo zanimljiv i duhovit način upotpunili i obogatili ulogu voditelja. Na priredbi je nastupilo sedam KUD-ova: KUD Šartovac, KUD “Berda ” iz Brestovca kod Požege, KUD Budaševo pjevačka skupina, KUD Matice Slovačke Međurić, Udruga za očuvanje kulturne baštine Jasenovac, KUD Ivaničko Graberje i pjevačka skupina Angeline, te KUD Posavski Bregi.