Mobilno reciklažno dvorište u Kutini od 16. srpnja

VIDEO izave A. Cvrtila direktorica Eko Moslavine i Z. Babić, gradonačelnik Kutine

GALERIJA FOTOGRAFIJA galerija fotografija

Mobilno reciklažno dvorište na području Grada Kutine s radom će početi 16. srpnja u Banovoj Jarugi. Građani će u svojim mjestima stanovanja u pokretnom reciklažnom dvorištu moći odvojeno odlagati više od 20 vrsti otpada. Raspored dolaska pokretnog reciklažnog dvorišta u naselja na području Grada Kutine građani će dobiti uz račun Eko Moslavine. U Kutini će pokretno reciklažno dvorište biti postavljeno petkom u dvorištu Eko Moslavine u Zagrebačkoj 1 te će raditi od 9 do 17 sati, kao i u ostalim naseljima na području Grada Kutine.

Mobilno reciklažno dvorište nabavio je Grad Kutina te ga je predao na upravljanje Eko Moslavini sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom. Istaknuo je to gradonačelnik Kutine te je izrazio zadovoljstvo što je tako napravljen još jedan korak prema uvođenju novog sustava gospodarenja otpadom koji mora zaživjeti 1. studenog. Gradonačelnik je dodao kako je ekološka svijest građana Kutine razvijena te očekuje kako će odlaganjem razdvojenog otpada u reciklažno dvorište građani dati svoj doprinos očuvanju prirodnih resursa i zaštiti okoliša te uvođenju novog sustava zbrinjavanja otpada.

     Direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila izrazila je zadovoljstvo i zahvalila Gradu Kutinu što je nabavio reciklažno dvorište. „Sada ćemo biti pristupačniji građanima, kojima će biti olakšano odvojeno odlaganje otpada. Građani su pokazali interes za ovakvo rješenje odvojenog odlaganja otpada, koje je prema njihovom mišljenju bolje od prikupljanja otpada na zelenim otocima. Kroz dva pilot projekt Eko Moslavine te u kvartovskim razgovorima građani su se aktivno uključili u uvođenje novog sustava prikupljanja otpada pa vjerujem da će građani prihvatiti odlaganje otpada u reciklažnom dvorištu. Sve nedoumice i nejasnoće zajedno ćemo otkloniti te ćemo građane o svemu informirati i uputiti ih u pravilno odlaganje otpada, jer ovdje se prikuplja više od 20 vrsta otpada i zasigurno će biti nedoumica koje ćemo zajedno razjasniti. Učit ćemo zajedno s građanima.“, poručila je direktorica Eko Moslavine.


Raspored dolaska reciklažnog dvorišta u naselja na području Grada Kutine građani će dobiti uz račun Eko Moslavine u srpnju te će biti objavljen na internetskoj i facebook stranici Eko Moslavine i na službenoj stranici Grada Kutine.