Izložba na kraju “Tečaja slikanja i crtanja”

Kutinski Muzej Moslavine sinoć je izložbom radova u svojoj Galeriji obilježio završnicu Tečaja slikanja i crtanja. Organizirali su ga kako bi mnogima koji su godinama željeli uhvatiti kist, a nisu se usudili, olakšali ulazak u svijet ljepote slikanja. Za to se pobrinuo povjesničar umjetnosti s dugogodišnjim iskustvom u slikanju, prof. Mladen Mitar, kojemu ovo nije prva, a sigurno niti zadnja generacija suradnje s likovnim entuzijastima.

Tečaj slikanja i crtanja u Kutini je krenuo u mjesecu travnju, a završnica je bila sinoć kada su polaznici tečaja dobili diplome i ohrabrili su se javno izložiti svoje radove.

Ravnateljica Muzeja Moslavine Jasmina Uroda Kutlić uvodno je pozdravila posjetitelje koji su u velikom broju posjetili izložbu dajući tako i podršku svim polaznicima. Prof. Mladen Mitar ove je godine bio posebno zadovoljan entuzijazmom polaznika tečaja koji su od prvog dana pokazali veliku želju za savladavanjem tehnika crtanja i slikanja, a da su u tome bili vrlo dobri pokazuje i ova izložba. Da nikada nije kasno početi se baviti nečim što voliš, najbolje pokazuje i generacijski šaroliko društvo polaznika, od djece do građana starije životne dobi. Svi su oni, kako je rekao njihov mentor, ostvarili velik napredak, ohrabrili se i osvijestili svoju nadarenost.

Neki su dobili dobre preporuke i za nastavak školovanja u tom pravcu, a nekima je to vjetar u leđa da se nastave baviti slikanjem u slobodno vrijeme.

Ovaj događaj popratio je trio iz OGŠ Borisa Papandopula: Inga Potnar (violina), prof. Oksana Schneider (violina) i Lena Vujičić (klavir) izvedbama svjetski poznatih skladbi. Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Sonja Repić, a događaj je popratio i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.