Udruga slijepih i Kutinska udruga dijabetičara – u preventivnoj akciji

Članovi Udruge slijepih Grada Kutine i dijela Sisačko moslavačke županije u suradnji sa kutinskom Udrugom dijabetičara održali su danas zajedničku preventivno zdravstvenu akciju mjerenja šećera i krvnog tlaka. Članovi i volonteri Udruge slijepih, uključujući i Josipa Vidovića iz Zaklade Sandra Stojić, razmijenili su iskustva, održali kreativnu radionicu, te provjerili svoje zdravlje u suradnji  s  Udrugom dijabetičara koja je vrlo dobra. Svi su suglasni da je je ovo brži i dostupniji način vršenja redovite kontrole šećera i tlaka, tako da se akciji redovito odaziva većina članova obje udruge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kako nam je rekao Mario Merhaut, predsjednik Udruge slijepih Kutine i dijela Sisačko moslavačke županije, Udruga je jučer, zajedno s ostalim udrugama iz područja zdravstva i prevencije ovisnosti, u sjedištu Županije potpisala ugovore o financiranju projekata u ovoj godini.

LYMPUS DIGITAL CAMERA

Član Udruge dijabetičara Vlado Javorski zabavio je okupljene svojim stihovima, a zaključila ih je Jasna Fuček iz Udruge slijepih. Njezinu  nedavno promoviranu novu slikovnciu tajnica Brankica Mudrić ovom prilikom poklonila je aktivnim članovima Udruge dijabetičara, predsjednici Svjetlani Koutnik, te dugogodišnjme podupirajućem članu Udruge dijabetičara Branku Grubiću.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon obavljene zdravstvene akcije članovi prijateljskih udruga imali su zajedničko druženje u dobrom raspoloženju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA