Zloupotreba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Priopćenje Policijske uprave sisačko-mosavačke:

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE: Osumnjičeni za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje službene ili poslovne isprave

 

Zbog sumnje da su na štetu tvrtke sa sjedištem u Kutini počinili kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno osam osoba.

Istraživanjem je utvrđeno da je 58-godišnjakinja od početka kolovoza 2013. pa do početka listopada 2017. godine, kao direktorica tvrtke sa sjedištem u Kutini bila ovlaštena nalagati plaćanje računa ispostavljenih spomenutoj tvrtki, na traženje i u dogovoru s 41-jednogodišnjom zaposlenicom tvrtke i 41-godišnjim rukovoditeljem druge tvrtke te uz pomoć 58-godišnje zaposlenice oštećene tvrtke, ovjerila i platila račune treće tvrtke, koje je ovjerila 48-godišnja djelatnica te treće tvrtke, znajući da su računi nevjerodostojni.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena 41-godišnjakinja od rujna do studenoga 2013. godine, na poticaj 41-godišnjaka s računa oštećenje kutinske tvrtke dogovorila plaćanje izrađene ograde na obiteljskoj kući.

Također je utvrđeno da je od početka siječnja 2010. do kraja prosinca 2016. godine, osumnjičena 58-godišnjakinja kao direktorica oštećene tvrtke, odobravala neistinito popunjene putne naloge za korištenje privatnih vozila u službene svrhe za putovanja koja nisu bila stvarna, kako bi sebi te osumnjičenoj 41-godišnjakinji, 58-godišnjakinji, 55-godišnjaku, 56-godišnjaku i 60-godišnjaku, pribavila nepripadajuću imovinsku korist. Naprijed opisanim osumnjičeni su kutinsku tvrtku oštetili za ukupno 664.750 kuna.

Za djela koja su počinili protiv osumnjičenih su Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesene kaznene prijave.