Završna priredba u OŠ Vladimira Vidrića

Osnovna škola Vladimira Vidrića svečanom je priredbom u Domu kulture jučer proslavila Dan škole odnosno svoj 54. rođendan.

U bogatom programu nasrtupila su djeca svih uzrasta područne i matične škole, te glumom, pjesmom i plesom prikazala što su sve radili tijekom godine.

Svečanost je otvorila ravnateljica škole Snježana Coha, a nazočili su joj gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić i viša stručna savjetnica za obrazovanje Roma, Ermila Pozaić iz  Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Ravnateljica škole Snježana Coha u svom pozdravnom govoru osvrnula se na rad škole uključujući brojne aktivnosti u školi na kojima se radi.

Posebno je istaknula kako je OŠ V. Vidrića jedina osnovna škola u Kutini, te jedna od 3 osnovne škole s područja SMŽ koje su ušle su eksperimentalni program kurikularne reforme “Škola za život” što bi uvelike trebalo doprinijeti napredovanju učitelja i učenika. Kurikularna reforma provodit će se u cijelosti u 1.i 5. razredima, te u 7. razredima iz kemije, fizike i biologije. U sklopu tog projekta svi će učenici 1., 5. i 7. razreda dobiti tablete na korištenje, besplatne udžbenike, besplatno korištenje interneta u školi i kod kuće, te mogućnost izborne nastave informatike već u 1. razredu. kroz obrazovanje u duhu kurikularne reforme koja počinje s novom školskom godinom.