Praznik rada u centru grada

U parku u središtu Grada proslavljen je Praznik rada u organizaciji Grada Kutine.

Sa proslave ovako je izvijestio Ivan Tomac, predsjednik Sindikata EKN u mirovini: “Oko stotinjak Kutinjana zrelije životne dobi uz prigodan program umirovljeničkih zborova, dostojanstveno je obilježilo i svima čestitalo Prvi Maj, Praznik rada. Pjevali smo skupa sa njima i veselili se proljeću i Prazniku rada. Neka Vam bude žao sto niste bili sa nama. Sretan Vam prvi maj, Praznik rada ma gdje god ga obilježavate.”

Proslavi se pridružio i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u pratnji Nebojše Čovića, člana GV-a Kutine i Roberta Kolenca, savjetnika za prosvjetu. Uz čestitku gradonačelnik je sugrađankama darovao i karanfile, crvene kao prolivena krv radnika u prvom radničkom prosvjedu 1886. godine u čiji se spomen u svijetu i slavi Praznik rada.

U druženju uz prvomajski grah stariji Kutinčani koji su svojim poštenim i čestitim radom doživjeli mirovinu u kojoj im je ugroženo ljudsko dostojanstvo upozorili su da još uvijek nije ostvaren stoljetni radnički san o 8 sati rata, 8 sati odmora i 8 sati kulturnog obrazovanja.