Mnistarstvo sufinancira izradu projektnog prijedlog za novi vrtić u Kutini

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac u hotelu Panorama u Zagrebu sa SMŽ i predstavnicima 15 gradova i općina SMŽ potpisala ugovor o sufinanciranju projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.

Iznos sufinanciranja je 4.000.000,00 kuna, a sredstva su osigurana iz Proračuna Republike Hrvatske.

Na Poziv za iskaz interesa prijavljeno je ukupno 578 projektnih prijedloga, 353 projekta komunalne infrastrukture i 225 projekata socijalne infrastrukture, a sredstva su dodijeljena za 264 najkvalitetnija projekta koje je moguće kandidirati ili na ESI fondove još u ovoj financijskoj perspektivi ili na druge trenutno raspoložive financijske mehanizme. Ostali projekti sukcesivno će se pripremati i koristit će kao podloga za programiranje novog proračunskog razdoblja.

S područja Sisačko-moslavačke županije ugovor je potpisao i Grad Kutina, a svečanom potpisivanju nazočio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

U ime svih potpisnika prisutnima se obratio župan sisačko-moslavački Ivo Žinić i naglasio važnost ovih sredstava za županije, gradove i općine te pohvalio suradnju s ministarstvom.

Grad Kutina u suradnji s razvojnom agencijom Mrav, pripremili su i aplicirali projektni prijedlog na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, koji je objavljen u sklopu provedbe Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.

Projektni prijedlog ocjenjen je kao jedan od najboljih prijavljenih projekata, a istim će se izraditi projektna dokumentacija te ishoditi građevinska dozvola za izgradnju dječjeg vrtića i parka na Brunkovcu u Kutini. Izgradnja vrtića planira se sufinancirati iz EU fondova.

Izgradnja vrtića „Brunkovac“ planirana je u sjeverozapadnom dijelu grada Kutine, na rubnim obroncima Moslavačke gore. Lokacija novo-planiranog vrtića, predviđena prostorno planskom dokumentacijom, a nalazi se u neposrednoj blizini OŠ Stjepana Kefelje . Zgrada dječjeg vrtića projektirana je kao centralni gradski vrtić sa smještajnim kapacitetom od 6 jedinica za predškolsku djecu i 4 jasličke jedinice, sveukupno za smještaj 200 djece. Prostorno i programsko kapacitiranje vrtića izrađeno je u skladu s Državnim pedagoškim standardom, a sve sukladno potrebama Grada Kutine.