Dječji vrtić “Potočnica” počeo s radom

Novouređeni Dječji vrtić „Potočnica“ počeo je s radom. U prostorijama u ulici Kralja Petra Krešimira  53, koje je više godine koristilo Društvo naša djeca  danas je smješten odjeljak dječjeg vrtića Kutina  “Potočnica”.  U njemu od ovoga tjedna borave djeca iz jaslica u dobi od 1-3 godine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prostor su obišli gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima iz Odjela za društvene djelatnosti u pratnji ravnateljice vrtića Sandre Todorov. Kako je rekao gradonačelnik vrtić je zbrinuo djecu u sredini pedagoške godine, zbog potrebe zapošljavanje njihovih roditelja uglavnom u tvrtkama Ziegler i SELK. To je i razlog pomoći koju je Grad dobio oko uređenja ovog prostora od tvrtke SELK, koja je pomogla i opremanju novog prostora Društva naša djeca.  “U samo mjesec i pol dana kvalitetno smo ovaj prostor prenamijenili u dječji vrtić kako bi se smanjila lista čekanja za upis u novu vrtićku godinu. Lista čekanja  povećala se prilikom otvaranja novih radnih mjesta na području Grada Kutine u gospodarskim subjektima poput Zieglera i SELK-a, rekao je Babić. Zahvalio je pritom svim sponzorima angažiranim oko uređenja vrtića,  kao i ravnateljici Sandri Todorov na dobroj suradnji.
U vrtić je uveden novi sustav grijanja te je prostor potpuno uređen tako da je sve izvedeno u vrlo kratkom roku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“U novom vrtiću „Potočnica“ smješteno je 13-tero djece mješovite skupine od 1-3 godine čime su uvelike olakšani uvjeti roditeljima u radnom odnosu, jer tako ne moraju čekati 1. rujan kada je ujedno termin upisa za novu pedagošku godinu”, rekla je Sandra Todorov.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U adaptaciju prostora uloženo je  60 tisuća kuna, a dio sredstva financiran je iz dijela za održavanje Dječjeg vrtića Grada Kutine, drugi dio sredstva je direktno financirao Grad, dok je jedan dio opreme i materijala nabavljen putem sponzorstva.  Ravnateljica vrtića dodala je da se otvaranjem novog vrtića od 7.svibnja lista čekanja smanjila za 13-tero djece te da je na istoj ostalo još 15 djece čiji roditelji nisu u radnom odnosu i koji  nisu ostvarili dovoljan broj bodova da bi upisali djecu u vrtić što u konačnici ne znači da ta djeca neće biti upisana u novoj pedagoškoj godini 1.rujna ove godine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA