Sjećanje na žrtve Bleiburga i Križnog puta

Na obljetnicu stradanja kod Bleiburga članovi Udruge Hrvatski domobran ogranak Kutine, predstavnici gradske vlasti i političkih stranaka, hrvatski branitelji i građani Kutina paljenjem lampiona i polaganjem cvijeća kod Spomen križa s krunicom odali su počast svim poginulim domobranima i žrtvama Križnog puta. U ime Grada Kutine vijenac su položili gradonačelnik Zlatko Babić i predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić.

„Hrabri smo, uvijek ćemo se sjećati hrvatskih žrtava i odati im počast.“, rekla je Marica Rumišek, predsjednica kutinskog ogranka Hrvatskog domobrana te je dodala. „Dugo se šutjelo o Bleibergu i žrtve su bile prešućivane. Izgleda da je opet došlo takvo vrijeme, jer na Bleiburgu smo ove godine bili poniženi. Ali, ne damo se, hrabri smo i uvijek ćemo se sjećati hrvatskih žrtava i odati im počast.“, poručila je Marica Rumišek.

Molitvu za žrtve Križnog puta koji je započeo na Bleiburgu molitvu je predvodio đakon Hrvoje Zovko te je za njih prikazana i sveta misa u kutinskoj župnoj crkvi.