Konferencija za novinare HSLS-a Kutina

HSLS je za prodaju odmarališta na Malom Lošinju po početnoj cijeni utvrđenoj novom procjenom.

HSLS Kutina od Uprave Eko Molavine tražit će da se podnesu kaznene prijave protiv odgovornih osoba za nezakonitosti koje su utvrđene forenzičkim istraživanjem i revizijom poslovanja tvrtke od 2015. godine. Najavio je to Davor Kljakić, predsjednik HSLS-a Kutina i Gradskog vijeća na konferenciji za novinare nakon tematske 8. sjednice Gradskog vijeća Kutina na kojoj se raspravljalo o poslovanju Eko Moslavine i planu restrukturiranja tvrtke.

HSLS Kutina od 2015. godine upozoravao je na nezakonitosti u poslovanju Eko Moslavine, a 2016. godine HSLS je zatražio i smjenu tadašnjeg direktora tvrtke, podsjetio je Davor Kljakić te je naglasio kako je odbijanjem tog zahtjeva HSLS-a nanesena neprocjenjiva šteta Eko Moslavini, Gradu Kutini i građanima.

Davor Kljakić, predsjednik HSLS-a Kutina i predsjednik GV Kutina

“Eko Moslavina je kao firma devastirana. 100 tisuća tona tuđeg smeća zatrpano je na našu deponiju, dva kamiona kupljena su za 4,5 mil kn nezakonito bez odluke GV Kutine. Politički su zaposlena 23 djelatnika bez potrebe tako da su opteretili poslovanje tvrtke za 1,5 mil. kn. Troškovi za zaposlene porasli su od 2014. do 2017. godine za 2,35 mil kn.”

Predsjednik HSLS-a istaknuo je kako su u tom razdoblju nezakonitosti u poslovanju Eko Moslavine utvrđene forenzičkim i revizorskim istraživanje. “HSLS od uprave Društva traži da podnese kaznene prijave protiv svih odgovornih osoba za nezakonitosti koje su utvrđene revizijom. Tražimo odgovornost svih onih koji su tvrtku Eko Moslavina doveli u tako težak položaj. Tražimo od institucija da provedu istragu te utvrde sve okolnosti nezakonitog poslovanja i da se krivci dovedu pred lice pravda.”

Na konferenciji za novinare Ana Balaško, gradska vijećnica iz redova HSLS-a osvrnula se na prodaju kutinskog odmarališta na Malom Lošinju o čemu će Gradsko vijeće raspravljati na sjednici u četvrtak. „Na prošloj sjednici ukazali smo na ishitrenost donošenja odluke o prodaji Lošinja te smo zatražili novu procjenu vrijednosti Odmarališta i jasan plan ulaganja nova od prodaje kako bi se ostvarila maksimalna korist za građane Kutine. Bili smo u pravu što je pokazala i nova procjena.“, rekla je Ana Balaško te je dodala.

Ana Balaško (HSLS) članica GV Kutina

“Temeljen nove procjene vrijednost nekretnina na Malom Lošinju je 11,18 mil kn što je više od 40% od prethodne procjene te bi Grad Kutina treba uprihodovati nešto više od 7 mil kn, odnosno više od 2 mil kn više od prve procjene. Ovime smo dokazali da je naš prijedlog bio opravdana i kvalitetan te da se HSLS svojim znanjem i nesebičnim kritičkim pristupom odnosi jednako prema svim lošim ili nedovoljno razrađenim idejama bez obzira s koje strane prijedlozi dolazili. HSLS-ov je cilj bolji život svih građana Kutine, a ne samo pojedinaca i stoga ne odstupamo od načela rada za opću korist svih građana Grada Kutine.”

 

HSLS Kutina na idućoj sjednici Gradskog vijeća Kutine podržat će prijedlog za prodaju odmarališta na Malom Lošinju po početnoj cijeni od 11,18 mil kn koja je utvrđena novom procjenom nekretnina.

HSLS-ov vijećnik Miroslav Šnjarić najavio je kako će od iduće školske godine svi učenici kutinskih osnovnih škola dobiti besplatne udžbenike.

 

Miroslav Šnjarić (HSLS), član GV Kutina

“Jasno želimo reći da je ideja o subvencijama udžbenika za sve osnovnoškolce HSLS-ova inicijativa više puta pretočena u amandmane koje smo podnijeli na prijedloge Proračuna Grada Kutine u protekle tri godine, a redovito su odbijani od bivše vladajuće većine predvođene SDP-om i nezavisnih vijećnika. Slijedeće pedagoške godine, odnosno od ove jeseni ovaj cilj će se realizirati u punom obimu. Sredstva za udžbenike u proračunu za 2018. osigurani su u iznosu 1,3 mil kn. Ovime želimo olakšati roditeljima školovanja djece te smanjiti trošak nabavke udžbenike i time stvoriti uvjete za barem maleni korak u poboljšanju standarda življenja u našem gradu.”

 

Na kraju konferencije za novinare gradski vijećnici iz redova HSLS-a poručili su kako će i dalje beskompromisno raditi za opće dobro svih građana Grada Kutine.