Zoran Predin & Damir Kukuruzović Django group

U Kutini su nakon 3 godine ponovno nastupili Zoran Predin i Damir Kukuruzović uz Gypsy Swing postavu poznatog sisačkog gitariste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koncert je održan u organizaciji POU Kutina koje je nakon odličnog iskustva s njihovim prvim koncertom u veljači 2015. godine publici pružilo još jedan glazbeni događaj vrhunskih profesionalaca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koncert je otvoren u gipsy swing stilu s virtuoznim prstima Damira Kukuruzovića i glazbenika Django group; Brune Urlića na violini, Miroslava Cehaića na gitari, te Željka Bilbije na bas gitari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predinova prva skladba bila je obrada Bijelog dugmeta «Te noći kad umrem», a redali su se njegovi hitovi u kojima ovaj puta nažalost, nije bilo hitova Lačnog Franza.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoran Predin jedan je od najpriznatijih slovenskih glazbenika pjesnik, kantautor i začetnik slovenskog novog vala, a poznat je i po odličnim skladbama za film, televizijske serije i kazališne predstave. Damir Kukuruzović Django group vezan je uz glazbu D. Reinhardta i S. Grappellia, jazz dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takav tandem izveo je program koji za mnoge Kutinčane znači puno i podsjeća da kvaliteta pobjeđuje kvantitetu. Ista ekipa nastupa i šire, a poznato je da Predin nastupa i s drugim zanimljivim glazbenicima poput Matije Dedića. U svakom slučaju «A sad adio» koji je ekipa otpjevala na bisu sigurno ne treba biti doslovno shvaćena. Njihov nastup u Kutini zasigurno će se ponoviti nekom drugom prilikom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA