Stalni razvoj i širenje Cjevomonta

Tvrtka Cjevomont u proteklih 25 godina bilježi stalni rast i razvoj. Zbog toga je u Poslovnoj zoni I širila svoj proizvodni pogone te se zbog novih investicija ukazala potreba za širenje na zemljište koje je u vlasništvu Grada Kutine.

Gradonačelnik Kutine posjetio je danas Cjevomont te je najavio kako će zajednički pronaći pozitivno rješenje jer je Cjevomont važna tvrtka za gospodarstvenike u Kutini, ali i za gospodarstvo u Kutini.

Cjevomont je obiteljska vrtka obitelji Vasiljević koja se bavi strojarsko-motažerskim radovima. U proteklih 25 godina ustrajnim radom tvrtka Cjevomont postala je prepoznatljiva po kvaliteti i društveno odgovornom poslovanju. „U proteklih 25 godina dobro smo surađivali sa Gradom Kutina koji je redovito pratio naše razvojne i investicijske cikluse pa vjerujem da će se ta suradnja nastaviti i sada kada slavimo 25 godina Cjevomonta.“, rekla je Sanela Patko, članica Uprave Cjevomonta i dodala:

„Ponosno slavimo prvih 25 godina koje su bile prilično teške kao i svakom početniku. Krenulo je to polako, ali, uz hrabrost i snažnu volju vlasnika došli smo do ovoga gdje smo sada. Ne mislim stati, planiramo i dalje širiti i razvijati se. Vizije su nam i dalje raditi i poboljšavati sustav kvalitete, raditi na zaštiti okoliša i zdravlju naših ljudi.“

Uz Hrvatsko tržište Cjevomont uspješan je i na stranim tržištima. Trenutno zapošljava više od 100 zaposlenika i suočava se sa problemom nedostatka kvalificiranih radnika. Stalni rast i širenje, investiranje u pogon, opremu i proizvodnju svrstali su Cjevomont među vodeće tvrtke u gospodarstvu Kutine i Županije.

„Cjevomont nastavlja širenje proizvodnje i nadamo se kako ćemo tu potrebu za novim zemljištem, kao i do sada, uspjeti riješiti u suradnji sa Gradom Kutinom, rekla je Radmila Pavličić, predsjednica Uprave Cjevomonta te je dodala: „Tvrtka Cjevomont trenutno radi na 10 gradilišta i uspješno radimo sa investitorima koje su velike hrvatske i strane tvrtke. Proširili smo se i ovom dijelu kupnje zemljišta u Poslovnoj zoni I kako bi proširili kapacitet i povećali investicije. Također, radi okrupnjavanja zemljišta u Poslovnoj zoni I u planu je i kupnja zemljišta u vlasništvu Grada Kutine.“

Gradonačelnik Kutine pozdravio je planove za širenje Cjevomonta te je tvrtki čestitao na rezultatima i vrijednoj obljetnici, jer proteklih 25 godina bile su izazovne i nisu bile lake za gospodarstvenike, rekao je gradonačelnik Kutine i najavio nastavak dobre suradnje sa Cjevomontom. „Grad Kutina nastojat ćemo da ti kapaciteti budu usmjereni i da ćemo im omogućiti da se prošire, ali da to rezultira povećanjem broja zaposlenih i boljem pozicioniranju Cjevomonta na tržištu u djelatnosti kojom se oni bave. Grad Kutine će sa Cjevomontom zajednički pronaći rješenje da uđu u vlasništvu preostalog zemljišta, da to omogći proširenje Cjevomonta te da imaju pristup glavnoj cesti što će im u konačnici omogućiti kvalitetniji rad.“

Poslovna zona I širenjem pogona Cjevomonta doći će vrlo blizu potpune popunjenosti. Graodnačelnik Kutine najavio je kako će poticajnim mjerama Grad Kutina nastojati sve poduzetnike koji su zakupili zemljište potaknuti da pokrenu svoje gospodarske djelatnosti kako bi Poslovna zona I radila punim kapacitetom.