Skupština Udruge slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ

Udruga slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ u protekloj 2017. godini imala je puno aktivnosti te je na redovnoj Skupštini izraženo zadovoljstvo i rad Udruge u 2017. godini jednoglasno ocijenjen uspješnim.

Udruga trenutno broji 60 članova, a djeluje na području SMŽ, na području gradova: Kutina, Novska, Popovača i Garešnica te Općina: Velika Ludina, Lipovljani i Jasenovac.

„Populacija Udruge je starije životne dobi, ali su na neki način zbrinuti što kroz zaslužene mirovine ili razne pomoći. Udruga ima još u svom članstvu nezaposlenih kojima bi bilo potrebno na neki način pomoći da pronađu adekvatno radno mjesto za koje su osposobljeni, a što je u ovim kriznim vremenima veoma teško.“, rekao je Mario Merhaut predsjednik Udruge.

Zato će Udruga slijepih i ove godine nastaviti sa svojim radom kako bi se poboljšao položaj slijepih i slabovidnih osoba na području gradova i općina iz kojih dolaze članovi te će im nastojati pomoći u pronalasku posla i zaštiti njihovih zakonskih prava.

Unatoč smanjenju financijskih sredstava, ponajprije zbog izostanka financijske pomoći od Saveza slijepih Udruga slijepih sudjelovala je u brojnim kulturnim i društvenim događanjima u svim gradovima i općinama te će unatoč svemu svoje projekte nastaviti realizirati i ove godine.

Tajnica Udruge slijepih Brankica Mudrić najavila je i novi projekt, izdavanje slikovnice „Prijatelji (priča za velike i male)“ autorice Jasne Fuček. Slikovnicu je ilustrirao još jedan Kutinčan, Milan Ilić.

Slikovnica će uskoro biti tiskana i svečano predstavljena javnosti, najavila je Brankica Mudrić.

“Slikovnica je moj dar mom Gradu i Kutinčaninima, velikima i malima.”, rekla je ganuta autorica slikovnice Jasna Fuček.