Radovi energetske učinkovitosti na Dječjem vrtiću “Neven”

Na Dječjem vrtiću „Neven“ u tijeku su radovi na energetskoj obnovi vrtića u sklopu EU projekta energetske učinkovitosti kojega Grad Kutina ostvaruje u suradnji s RA MRAV.  Radovi na vrtiću vrijedni su 2 milijuna kuna od kojih je 1.1 mln kn sufinancirano sredstvima iz EU fondova, 0,5 mil. kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok 0,4 milijuna kuna osigurava Grad Kutina.

Izvođač radova je domaća tvrtka SLU-KOM d.o.o. a oni uključuju povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, toplinske zaštite vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, zamjenu postojećeg sustava pripreme potrošnje tople vode, te zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom.
Radove je jučer obišao gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima iz gradskih odjela i Razvojne agencije MRAV. U pratnji ravnateljice Dječjeg vrtića Sandre Todorov izvođač radova objasnio je tijek radova čiji je rok za završetak 16. 11. 2018. Kako je istaknuo gradonačelnik ovim će se radovima znatno podići standard boravka djece u vrtiću, uz značajne energetske uštede i pozitivan utjecaj na okoliš.

Najavljeni su i radovi na objektima kutinskih osnovnih škola od kojih su neki u tijeku, a projekt uključuje radove u OŠ Stjepana Kefelje, dvjema zgradama OŠ Mate Lovraka, te OŠ Banova Jaruga. Ukupna vrijednost projekta je 15 mln kn, od kojih je 7 mln kn bespovratnih sredstava EU, 3 mln kn će izdvojiti Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dok će 5 milijuna kuna će biti osigurano iz gradskog proračuna.