Prometni Quiz Postaje prometne policije Kutina

Postaja prometne policije Kutina u okviru Nacionalnog programa sigurnosti u prometu Ministarstva unutarnjih poslova u protekla je dva mjeseca u suradnji sa facebook stranicom Prijatelji u prometu organizirala Prometni quiz. 34 nauspješnijih sudionika tjednih kola quiza pristupilo je završnom testiranju.

Najuspješnije su bile Martina Mesić Rekavić i Ana Žgela koje su osvojile prvu i drugu nagradu, maountain bike bicikl i citiy bike bicikl. Svi ostali sudionici nagrađeni su nagradama za sigurnije sudjelovanje biciklista u proemtu.

“Ovaj prometni kviz za svaku je pohvalu i bilo bi dobro da se nastavi bez obzira na fond nagrada. Dobro je ponoviti znanje, vidjeli smo da ni ja kao pobjednik nisam ostvario 100% bodova. Uvijek se nešto zaboravi i uvijek se mora ponavljati. Nismo dovoljno svjesni svakodnevnih opasnosti u prometu.“, istaknuli su sudionici završnog testiranja Prometnog quiza te su poručili „Iz ovog kviza svi smo naučili da je važno ponavljati propise, prometnu kulturu i da se uvijek može više naučiti.”

Na testiranju je bilo moguće osvojiti 56 bodova. Prosječna ocjena sudionika testiranja nešto je više od polovice mogućih bodova. „To je svima nama pokazatelj i podsjetnik da nikad ne znamo dovoljno u prometu i da je znanje potrebno obnavljati.“, rekao je Zoran Ivoš, službenik za prometnu preventivu Postaje prometne policije Kutina i voditelj prometnog kviza. “Znanje treba obnoviti, većina sudionika u to se uvjerila. Nadam se da će ovaj kviz utjecati na podizanje razine sigurnosti u prometu i poznavanja prometnih propisa i u tom dijelu sam zadovoljan. Promet je najopasnije područje naših života. Vjerujem da su se u to uvjerili svi sudionici u prometnom kvizu, a posebno ova skupina koja je pristupila testiranju. U prometu smo svaki dan, i mali i veliki, i mladi i stari. Svi moramo poznavati prometne propise i prema njima se i ponašati u prometu te usvajati pozitivne stavove i prema svim sudionicima u prometu pristupati prijateljski, jer svi smo Prijatelji u prometu.”, zajedno su poručili Zoran Ivoš i Aleksandra Vujić, službenici za prometnu preventivu i Žarko Stojisavljević, zamjenik zapovjednika Postaje prometne policije Kutina.

U prometu moramo voditi brigu o sebi, jer tako najbolje pazimo i na ostale sudionike u prometu, poručili su sudionici završnog testiranja u prometnom kvizu.

Postaja prometne policije Kutina u okviru Nacionalnog programa sigurnosti u prometu priprema nove edukativne i preventivne aktivnosti kako bi se poboljšala razina sigurnosti svih sudionika u prometu.