Počinje energetska obnova tri škole i objekta Neven Dječjeg vrtića

Ravnatelji tri kutinske osnovne škole i Dječjeg vrtića Neven danas su potpisali ugovore s izvođačima radova koji će raditi na energetskoj obnovi objekata u vlasništvu Grada Kutine vrijednoj 15 mln kn. Riječ je o projektu kojega Grad Kutina ostvaruje u suradnji s RA MRAV i Ministarstvom, te Fondom za zaštitu okoliša, a energetski će se obnoviti objekti osnovne škole Stjepana Kefelje, Mate Lovraka, Banove Jaruge i Dječjeg vrtića Neven.

U OŠ Banova Jaruga bit će uloženo 1,68 mln kn, u Dječji vrtić Neven 1,66 mln kn, u OŠ Stjepana Kefelja 7,2 mln kn, u OŠ Mate Lovraka zapadnu zgradu 2,5 mln kn, a u istočnu zgradu 1 mln kn. Tome treba dodati troškove nadzora i još nekoliko manjih troškova.
Sufinanciranje od strane EU fondova je na razini 7 mln kn, pomoć ministarstva regionalnog razvoja na razini je 3 mln kn, dok će Grad Kutina uložiti 5 mln kn vlastitih sredstava. Radi se o kreditnim zaduženjima ustanova uz jamstvo Grada Kutine. Rate će se otplaćivati kroz energetske uštede, ali benefit nije samo u uštedi energenata već u kompletnoj obnovi škola i ugodnijem boravku za djecu tijekom zime i ljeta.