Erasmus+ “GO ACTIVE!” – 5. trening u Kutini

U Kutini se od 24.- 27. travnja održava peti trening u sklopu projekta GO ACTIVE, a na temu implementacije HEPA strategije u sektoru sporta. Nositelj i organizator te aktivnosti je Rukometni klub Moslavina koji je ujedno i hrvatski predstavnik u projektu u kojem su partneri različite institucije iz šest europskih zemalja; Litva, Latvija, Poljska, Italija i Turska.  Projekt Go Active provodi se u okviru Erasmus+ Sport programa: „Razvoj i implementacija prakse u skladu sa strategijom HEPA u lokalnim zajednicama diljem Europe (DEVHEPA)“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Arcus klubu goste iz 5 zemalja partnera danas je pozdravio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zaželjevši im ugodan boravak u Kutini koja će im nastojati biti dobar domaćin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovom trogodišnjem projektu cilj je razvijanje i uvođenje HEPA strategije u lokalnim sredinama kroz međusektorsku suradnju.
Do sada su održani treninzi u četiri partnerske zemlje te su obrađene teme implementacije HEPA strategije u sektor obrazovanja, prijevoza, zdravstva, radnog okoliša i rada sa starijim osobama. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Projekt je u klubu Arcus ukratko predstavila voditeljica projekta Sonja Repić. Kako je istaknula, koristi projekta protežu se na cijelu zajednicu te je tako uz razmjenu iskustava i prakse stručnog osoblja RK Moslavine i Grada Kutine sa ostalim sudionicima napravljeno nekoliko koraka prema što boljoj implementaciji navedene strategije. Izrađen je priručnik smjernice za implementaciju HEPA strategije, održano je niz aktivnosti u sklopu Europskog tjedna sporta, suorganizacija različitih sportskih događaja u svrhu promocije kretanja i sportskih aktivnosti kao najboljeg načina za prevenciju uobičajenih i sve češćih bolesti današnjice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peti trening sastojat će se od raznih aktivnosti od prezentacije RK Moslavina, edukacijskih tribina o utjecaju sporta na zdravlje djece, do posjeta klubovima koji djeluju u Kutini NK Moslavini i Atletskom klubu Moslavina. Sudionici će imati priliku biciklirati po Moslavini, posjetiti Lonjsko polje, te zagrebačke sportske terene.