Trg I mijenja vizuru središta grada

Uz određeno kašnjenje, što zbog vremenskih neprilika, što zbog samih problema tijekom nabavke elemenata, odvijaju se radovi uređenja Trga I u središtu Popovače. Riječ je o investiciji od gotovo 465 tisuća eura, a koja će doprinijeti novoj vizuri užeg centra grada.

Kako pojašnjava zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, nakon perioda u kojem smo svjedočili vremenskim neprilikama, do kratkog zastoja došlo je zbog betonskih obloga. Naime, cementare koje su kontaktirane nisu ih mogle pravovremeno isporučiti. „Rok za završetak radova uređenja je 1.9., a sada će se za nekoliko mjeseci produžiti zbog tih problema.

Trenutno su u izradi tribine za posjetitelje na manjim koncertnim druženjima, priredbama drugim aktivnostima na otvorenom, a za što je ovaj trg i namijenjen. Također, omogućili smo novim instalacijama i navodnjavanje cvijeća u samom kružnom toku, tako da se sada kraju privode i ti vodovodno-kanalizacijski radovi. Kada se sve spomenuto dovrši onda će se raditi pristupno stepenište od strane DVD-a. Ako vremenske prilike budu dobre, do kraja ove godine svakako ćemo imati završen i uređen Trg I.“ – pojasnio je zamjenik popovačkog gradonačelnika Lovro Miklaužić.