Popovača ima brončanog reprezentativca

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore koje se od 2. do 13. kolovoza održalo u Hrvatskoj.

Među osvajačima brončane medalje nalazi se i Popovčanin, Karlo Jurić. Karlo je rukometne korake započeo u ŠRK Moslavcu, a trenutno je igrač našičkog Nexe-a.

Karlo je na prvenstvu u šest odigranih utakmica postigao 13 pogodaka. Dobroj igri u napadu pridodao je i zapaženu ulogu u obrani.

Hrvatska rukometna reprezentacija prvenstvo je završila susretom za brončanu medalju protiv reprezentacije Egipta, gdje je nakon produžetaka rezultatom 39:37 zasluženo okrunila odličnu igru tijekom cijelog turnira. Brončana medalja nagrada je za šest pobjeda i remi koje je mlada reprezentacija ostvarila na prvenstvu. Bolji od Hrvata bili su jedino Španjolci u polufinalu turnira.

„Presretan sam što sam dio ove ekipe i u konačnici s ovom medaljom. Turnir je bio zahtjevan ali smo uz podršku s tribina došli do cilja koji smo si zacrtali od samog početka priprema. Svi treninzi i rad su se u konačnici isplatili. Naravno, velika zahvala navijačima koji su nas glasno bodrili svaku utakmicu i koji su nam dali veliki vjetar u leđa. Također, čestitam svojim suigračima i stručnom stožeru na bronci. “ – izjavio je Karlo Jurić.