Predstavljanje romana Ante Šestića “Dnevnik plehanske satnije”

U predvorju Tehničke škole u Kutini, u organizaciji kutinskog ogranka Matice hrvatske, predstavljeno je drugo prerađeno izdanje romana Ante Šestića „Dnevnik plehanske satnije“.

O romanu je govorio recenzent, književni kritičar Đuro Vidmarović, naglasivši da je riječ o velikom literarnom doprinosu razumijevanja rata i stradavanja ljudi u Bosanskoj Posavini, autorovom rodnom zavičaju. Vidmarović ističe da je ugodno iznenađen romanom te je pohvalio autorov jednostavni stil izričaja kojim čuva bogati jezik svog kraja. Na kraju romana je i rječnik manje poznatih riječi.

Šestić je srednjoškolski nastavnik, nije profesionalni književnik pa je njegovo djelo tim vrijednije, zaključio je Vidmarović. Osim autora, o romanu je u ime nakladnika govorila i Mateja Paripović, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Kutini dok je sudionike prigodno pozdravio Boris Bertović, zamjenik ravnatelja Tehničke škole. U sklopu promocije čitanjem pjesama nastupio je i hrvatski književnik, Pejo Šimić, dok je mladi glazbenik Toni Špoljarić iz Križa, odsvirao i otpjevao dvije prigodne pjesme. (tekst I.G. ; fotografije OMH )