Počinje proizvodnja gnojiva u Petrokemiji d.d. Kutina

Proizvodnja mineralnih gnojiva u Petrokemiji bit će pokrenuta do 15. srpnja. Službeno je to potvrdila i turska uprava Petrokemije u tvorničkim Informacijama.
U obraćanju zaposlenicima Uprave Petrokemije d.d. Kutina stoji:
„Nakon što smo preuzeli upravaljnje Petrokemijom d.d. 2. svibnja 2023. godine, unatoč volatilnosti cijena prirodnog plina i teškim uvjetima na tržištu mineralnih gnojiva, a temeljeći svoju odluku na našoj detaljnoj procjeni i cijeneći pozitivan učinak koji bi ona imala na naše zaposlenike, odlučili smo pokrenuti proizvodnu do 15. srpnja 2023.
Sukladno ovoj odluci planirano je da se od 1. srpnja vrati rad u noćnoj smjeni, do 8. srpnja da se aktiviraju vodovodni sustavi i otvore plinski ventili te da se nastavi s ostalim pripremama za početak proizvdonje kako bi postrojenje Amonijak moglo početi s radom 15. srpnja.
S proizvodnjom bi u srpnju trebala krenuti ova postrojenja: Amonijak, UREA, KAN-1, KAN-2, NPK-1, NPK-2 i Sumporna kiselina.
S obzirom na godišnje odmore koje će naši radnici koristiti u ljetnim mjesecima Uprava Petrokemije d.d. sa zadovoljstvom najavljuje kako će se regres za godišnji odmor, sukladno odredbama Kolektivnog ugovora, isplaćivati u 6 mjesečnih rata svakog prvog u mjesecu, počevši od 1. srpnja.“