Sportom i prirodom protiv stresa

Projekt Udruge specijalne jedinice policije Domovinskog rata RIS Kutina “Sportom i prirodom protiv stresa! bio je osobito važan u proteklim godinama krize. Projekt je osmišljen kao odgovor na krize izazvane pandemijom i potresima te je glavni cilj bio usmjeriti djecu prema sportu i prirodu. Projekt je uspješno ostvaren te smo ostvarili sve ciljeve, rekla je Ana Zrinščak, voditeljica projekta na završnoj konfrenciji.

Ana Zrinščak, voditeljica projekta

U projektu je održan niz raznih radionica u kojima je sudjelovalo više od 250 djece. „Poticanje mladih na bavljenje sportskom aktivnošću je važno i zbog stjecanja i jačanja različitih vještina kao i promoviranja zdravog načina života. U provedbi projekta djeci je omogućeno kvalitetno provođenje vremena te je poboljšana dostupnost besplatnih sportskih sadržaje kako bi se povećala njihova socijalna uključenost u lokalnoj zajednici.

     Tim rezultatima zadovoljan je i Davor Šoštarić, tajnik USJPDR RIS Kutina, koja je bila naositelj projekta.

Davor Šoštarić, tajnik USJPDR RIS Kutina

Vrijednost je projekta 468 tisuća kn. Iz Europskog socialnog fonda financirano je 397 tisuća kn te iz državnog proračuna 70 tisuća kn. „To je dobro potrošen novac. Djeci je u vrijeme krize bio od velike pomoći te ih je potaknuo na bavljenje sportom i drugim vještinama, usmjerio ih zdravom životu“, rekli su svi uključeni u provedbu prjekta. „Uspjeli smo, jer dejca uključena u projekt sve bi ponovila.“ Zaključen oje na završnoj konferencij iprojekta.

     Udruga RIS Kutina priprema i nove projekte koje će aplicirati na europske i državne fondove te izražava žaljenje što nema dostatnu potporu Grada Kutine, jer im je i ove godine za njihove aktgivnosti i programe dodijeljeno 700 eura pa su i ove godine odbili potpisati Sporazum s Gradom Kutinom.