DVD Popovača nabavio vrijednu opremu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Popovača je iz Fonda solidarnosti EU ostvarilo sredstva u iznosu od 34.692,67 eura za nabavku nove opreme za provedbu vatrogasne djelatnosti kojom je zamijenjena ona istrošena i uništena prilikom intervencija na potresom pogođenim područjima.

Riječ je o projektu „Potres SMŽ – DVD Popovača – Prijava nastalih troškova uslijed nabave opreme za službe zaštite i spašavanja s ciljem zamjene uništene, oštećene i rashodovane opreme“  koja je zaprimljena i registrirana pod referentnim brojem FSEU.JID.MUP.SP.249.

„U ožujku smo proveli jednostavnu nabavu za set baterijskog alata. Uz pomoć konzultanta, Obrta za edukaciju podučavanje i osposobljavanje žurnih službi RESCUED i vlasnika Marka Tišljara, ostvarili smo uvjete, a nakon što smo dobili novce, izvršili smo plaćanje opreme vrijedne 33.100,00 eura te usluge konzultantske tvrtke u iznosu 1.592,67 eura. U okviru ovog projekta, u tvrtki MI-STAR d.o.o. u Zagrebu kupljen je alat marke WEBER. Konkretno, kupljene su škare baterijeske, razupora baterijska, cilindar baterijski te 3 baterije s punjačima. Novi alat uvelike će nam olakšati posao pri tehničkim intervencijama.  Ne krijemo svoje zadovoljstvo i sreću ovom realizacijom te se ovim putem zahvaljujemo Marko Tišljar na uslugama i vođenju kroz projekt“ –  naglasio je predsjednik DVD-a Popovača Stjepan Jaić uz zahvalu članovima DVD-a koji su pridonijeli realizaciji ovog projekta.

Podsjetimo, DVD Popovača i prošle je godine ostvario potporu iz EU fonda u iznosu od 152.367,50 kn.