OŠ Novska humanitarnim projektom „Zrnce dobrote“ oprema dva stana za izbjeglice iz Ukrajine

Osnovna škola Novska kroz humanitarni projekt “Zrnce dobrote” započela je opremanje dva stana u svom vlasništvu za prihvat izbjeglica iz Ukrajine – izvještava NOVSKA.IN.

Stanovima je potrebna potpuna renovacija te ih je potrebno urediti za prihvat ljudi kako bi im se omogućio boravak dostojan čovjeka. Osnovna škola Novska je koordinator cijele akcije te se nadaju da će stanovi biti ubrzo spremni za nove stanare. Partneri u ovoj akciji su Centar za socijalnu skrb, Katolička osnovna škola Novska, Srednja škola Novska i Dječji vrtić Radost.

U sklopu priprema za renovaciju i opremanje stanova, ravnateljica Osnovne Škole Novska, Antonija Mirosavljević, održala je radni sastanak s kojeg su upućeni pozivi tvrtkama i onima koji su u mogućnosti donirati sredstva kako bi se pomoglo ovoj humanitarnoj inicijativi, a trenutno se najveća potreba javlja za namještajem i kućanskim aparatima.  Svi koji su u mogućnosti donirati mogu se obratiti Osnovnoj Školi Novska putem društevnih mreža, na broj telefona 044/600-095 ili na e-mail os-novska@os-novska.skole.hr .

Inicijativom Osnovne škole Novska, grad Novska postao je dio humanitarne akcije koja se trenutno provodi diljem cijele Hrvatske s ciljem osiguranja adekvatnog smještaja za izbjeglice iz Ukrajine kojih je u Hrvatskoj trenutno oko 200.(izvor: Novska in)