U Popovači održan sastanak s predstavnicima Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković sa suradnicima je održao sastanak s predstavnicima Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.

Ovaj susret organiziran je na temu položaja pripadnika romske nacionalne manjine koji žive u naselju Donja Vlahinička. „Sazivanje ovog sastanka predstavlja korak dalje u našim nastojanjima da se pronađe kvalitetno rješenje izraženih problema u odnosima lokalnog stanovništva sa romskom populacijom“- naglašava gradonačelnik Josip Mišković.

Uz predstavnike gradske uprave i Vladina Ureda, sastanku su nazočili i predsjednica Vijeća mjesnog odbora Donja Vlahinička Anica Janković zajedno sa predstavnikom romske nacionalne manjine iz tog naselja. Zaključeno je da će se u cilju mirnog rješavanja navedenih problema angažirati treća strana u svojstvu provedbe mirenja kako bi se stvorile nužne pretpostavke za miran i kvalitetan suživot.

Predstavnici Vladina Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina najavili su ovom prilikom aktivno razmatranje raspoloživih mjere koje je moguće iskoristiti u cilju stvaranja kvalitetnijih stambenih uvjeta za pripadnike romske nacionalne manjine.