I dalje raste broj novozaraženih u Sisačko-moslavačkoj županiji

Tijekom prošloga tjedna, od 27.rujna do 03. listopada u Sisačko-moslavačkoj županiji imamo 213 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. U tjednu prije, od 20.-26.rujna imali smo ih 188 te i dalje nastavljamo s uzlaznom putanjom kada je riječ broju novozaraženih.

Što se tiče Moslavine, radi se o 25 osoba s područja grada Kutine, 10 osoba s područja Popovače i 6 osoba s područja Velike Ludine.

Ostale osobe, njih čak 67, dolaze s područja grada Siska, 34 su s područja Petrinje, 32 s područja Novske, 9 s područja Dvora, 7 s područja Lekenika, po 6 s područja Sunje i Jasenovca, po 3 s područja Gline, Martinske i Hrvatske Kostajnice, a po 2 s područja Lipovljana i Gvozda.

Prema službenim podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite od početka epidemije u našoj je županiji zabilježeno 12 475 slučajeva zaraze, trenutno je aktivnih 215 slučaja, a umrlo je 116 osoba.

„Molimo sve stanovnike za razumijevanje i odgovornost te neka se i dalje pridržavaju odluka i mjera Nacionalnog stožera kako bi spriječili daljnje širenje ove zarazne bolesti.“- poručuju iz Stožera civilne zaštite SMŽ.