Retrospektivna izložba Ivice Ice Bilandžića

U Galeriji Muzeja Moslavine otvorena je retrospektivna izložba kutinskog slikara Ivice Ice Bilandžića. Izložba predstavlja nekoliko tematskih ciklusa kojima je u svom cjeloživotnom slikanju bio zaokupljen slikar, a to su: pejzaži, industrijka postrojenja, arhitektura, hiperealizam pa do apstrakcije kojom je zaokupljen u ovom vremenu.
Slikara i njegovo djelo postjetiljima je na svečanom otvorenju predstavila Jelena Batinić. Kustosica Galerije Muzeja Moslavine naglasila je kako „Objedinjena djela Ivice Ice Bilandžića progovaraju o njegovoj predanosti i želji za stvaranjem i stalnim razvijanjem vlastitih slikarskih vještina. Često je i nadmašio samog sebe, što je u konačnici rezultiralo bogatim i raznovrsnim fundusom koji priča vizualno, karakterno i sadržajno različite priče koje su povezane jednom misli, a to je: umjetnikova igra bojama nikad ne prestaje. Ivica Ico Bilandžić stvorio je svoj osobni, prepoznatljiv svijet koji pršti bojom i svjetlošću.“
Čestitajući slikaru, saborska zastupnica Marijana Petir dodala je kako na svim slikama, bez obzira kojom je temom zaokupljen, Ivica Ico Bilandžić u slike prenosi i prelijeva svoju moslavačku dušu, a Đuro Vidmarović je naglasio trandesecentalnost njegovih slika. Slikaru je čestitao i gradonačelnik Kutine te mu je zahvalio na cjkelokupnom doprinostu kulturnom životu Grada Ktuine.
Ivica Ico Bilandžić zahvalio je organizatorima izložbe i posjetiteljima. „Nije lako sa mnom, slikanje je moj život i zato zahvaljujem svojoj obitelji, jer bez razumijevanja i podrške moje supruge i obitelji ne bih se izgradio kao slikar.“, rekao je Ivica Ico Bilandžić.
Retrospektivna izložba Ivice Ice Bilandžića otvorena je do 16. listopada u Galeriji Muzeja Moslavine Kutina.