Hrvatska može bolje – za dječje odjele OB Sisak prikupljena zaštitna i medicinska oprema

Potaknute akcijom iz OŠ Pušća tijekom štrajka prosvjetnih djelatnika i njihovim prikupljanjem sredstava za Dječju bolnicu u Klaićevoj, te Tehničkom školom u Sisku čiji su djelatnici prikupljenim novcem kupili posteljinu za pedijatriju Opće bolnice Sisak, učiteljice Irena Mikšić iz OŠ Popovača, Sanja Babić iz OŠ Dragutina Tadijanovića, Petrinja i Helena Buhin iz OŠ Katarina Zrinska Mečenčani, u svojim su zbornicama potaknule kolege i projektima koji su uslijedili, prikupile su novac i opremu za dječje odjele u sisačkoj bolnici.

Akcija „Hrvatska može bolje – za dječje odjele OB Sisak“ nastavljena je i u vrijeme epidemije koronavirusa te su učiteljice Irena i Helena u petak 3. travnja napravile primopredaju doniranih stvari Odjelu pedijatrije OB Sisak, a istoj je nazočio i ravnatelj dr.Tomislav Dujmenović.

„Bilo je tu, medicinske opreme velike vrijednosti, posteljine, pidžamica, odjeće za novorođenčad, odjeće za manju djecu, sredstava za dezinfekciju te zaštitne opreme. Donatori su iz naše neposredne blizine, kao i oni stotinama i tisućama kilometara udaljeni“ – istaknule su učiteljice.

U znak zahvale s odjela pedijatrije dobile su pismo u kojem se djelatnici od srca zahvaljuju svima koji su svojim donacijama pomogli da Odjel pedijatrije Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić” u ovo teško vrijeme pandemije Covid19 ima na raspolaganju suvremenu zaštitnu i medicinsku opremu u korist malih bolesnika, njihovih roditelja i osoblja Odjela.

„Beskrajno hvala našim dragim učiteljicama Ireni Mikšić i Heleni Buhin koje su već ranije pokrenule akciju „Hrvatska može bolje – za dječje odjele OB Sisak”!Hrvatska i Sisak su pokazali da uistinu mogu bolje!“ – stoji u pismu.

Također, bolnica posebno zahvaljuje i Osnovnoj školi Popovača te učiteljici Snježani Šket koja je uz podršku ravnatelja Škole Dražena Mlakara izkooridnirala akcije u školi i gradu Popovači u kojoj su učenici, roditelji i djelatnici Škole prikupljali novčana sredstva i koja se od početka akcije Hrvatska može bolje – za dječje odjele OB Sisak maksimalno založila i prikupila potreban novac za nabavu, u ovom trenu, tako neophodne medicinske opreme.