Nova oprema u NPB

Neuropsihijatrijska bolnica „Dr. Ivan Barbot“ Popovača ovog je ljeta nabavila novu, vrijednu opremu. Riječ je o tri nova uređaja i 20 torbi za hitne intervencije.

Uz pomoć tvrtke Sroma Medical koja je donirala određeni dio sredstava, nabavljeno je 20 profesionalnih torbi za hitne intervencije koje su raspoređene na bolničke odjele i sanitetska vozila.

Torbe opremljene standardnom opremom za reanimaciju i druga hitna stanja što će omogućiti djelatnicima bolnice lakšu i bržu dostupnost opreme, a pacijentima osigurati potrebnu hitnu skrb u što kraćem vremenu.

U sklopu projekta „Poboljšanje dostupnosti usluga Poliklinike za internističku dijagnostiku i liječenje kroz nabavu novih holtera tlaka i holtera EKG-a“ koji je realiziran iz HEP-ova natječaja „Svjetlo na zajedničkom putu“ Bolnici su isporučena tri nova uređaja: dva holtera tlaka i jedan holter EKG-a.

Provedbom projekta pridonosi se poboljšanju preduvjeta za ranu dijagnostiku KVB kroz bolju opremljenost Poliklinike za internističku dijagnostiku i liječenje čime se stvaraju bolji uvjeti za naše pacijente i unapređuju resursi za rad Poliklinike.