Nastup Gradišćanskih Hrvata u Kutini i na Lipovljanskim susretima

U Učeničkom domu u Kutini u sklopu održavanja Lipovljanskih susreta od 25. do 27. kolovoza boravit će gosti iz Slovačke. Organizator gostovanja slovačke skupine Gradišćanskih Hrvata je Matica slovačka Lipovljani na čelu s predsjednikom Josipom Krajčijem, a tehnički domaćini su KUD-ovi Moslavina iz Kutine i KUD LIPA iz Lipovljana u suradnji s Učeničkim domom Kutina.
   U goste dolazi Folklorno društvo „Ljuljanka“, te Tamburaški orkestar „Konjic“ Jarovce iz Bratislave. Vođa puta je predsjednik Hrvatskog kulturnog saveza u Slovačkoj, Radoslav Janković.
 Gosti će u petak 25. kolovoza u 19 sati nastupiti na ljetnoj pozornici u Kutini na Trgu dr. Franje Tuđmana, dok će se u subotu prijepodne sastati sa predstavnicima Grada Kutine i KUD-a Moslavine. Nakon toga očekuje ih nastup na Lipovljanskim susretima, a u nedjelju i sudjelovanje na sv. misi u crkvi sv. Marije Snježne u Kutini.
Dodajmo i kako su se nedavno KUD Moslavina i KUD LIpa uspješno predstavili u Bratislavi, te će ovo ujedno biti i nastavak jedne lijepe kulturne suradnje.