Započela “Ljetna razbibriga”

U Parku kestenova, na Trgu kralja Tomislava, 4. srpnja, započela je ovogodišnja Ljetna razbibriga. I ove godine omiljenu manifestaciju za djecu organizira Koordinacija Kutina Grad prijatelj djece, a u provedbi aktivnosti sudjeluju brojne kutinske ustanove, udruge i sportski klubovi.

Radionice se, baš poput prošlogodišnjih održavaju utorkom i četvrtkom, od 4. do 13. srpnja u vremenu  od 18.30 do 20.30 sati.

Vlatka Antolović, viša stručna suradnica za civilno društvo UO za društvene djelatnosti tom je prigodom rekla nešto više o konceptu manifestacije. „Ove godine „ljetna razbibriga“ organizirana je na malo drugačiji način, kroz prva dva tjedna u srpnju. Tijekom svakog od termina za djecu će biti pripremljen bogat sadržaj, odnosno, imat će mogućnost sudjelovati na 6 do 8 radionica. Aktivno će tako i edukativno popuniti svoje poslijepodnevne sate.“ –  rekla je Vlatka Antolović.

Prilikom otvorenja programa okupljenima se obratila Filipa Knežević, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća, a uz nastupa Mažoretkinja grada Kutine, pod pokroviteljstvom POU Kutina, održana je predstava „Vuk i 7.kozlić“ Kazališne družine „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda te nastup dječje folklorne skupine KUD-a „Moslavina“ Kutina koja je tom prigodom izvela koreografiju „Mi smo djeca vesela“. Svečanosti su nazočili i zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić te predsjednik Gradskog vijeća Nebojša Čović.

U nastavku, održane su i prve predviđene radionice, a koje su pripremili Biciklistički klub Kutina, DND Kutina, Zaklada Sandra Stojić, Udruga invalida rada Kutina, Dječji vrtić Kutina, DVD Kutina Selo te Dječje Gradsko vijeće. Okupljeni mališani, pod stručnim su vodstvom tako imali prilike naučiti nešto više o zdravoj prehrani, upoznati se s dekupaž tehnikom,  izraditi vesele leptiriće, vježbati spretnost na biciklu, vježbati s brentačama, ali i uz druge kreativne aktivnosti poželjeti želju svome gradu.