Popovača: Informacije u vezi sanacije štete

Stožer civilne zaštite Grada Popovače na današnjem je sastanku definirao organizaciju uklanjanja oštećenih stabala, krovova i ostalih materijala kako bi se očistile prometnice, sanirala niskonaponska mreža te uklonilo sve što predstavlja opasnost odnosno ugrožava sigurnost ljudi i objekata.

Na uklanjanju stabala oštećenih tijekom jučerašnjeg nevremena na terenu su angažirane Hrvatske šume kao i lokalni poduzetnici koji se bave ovom djelatnošću. „Svi građani koji su u potrebi za ovom vrstom usluge, morat će izvođačima angažiranima od strane gradskog Stožera civilne zaštite potpisati Izjavu o odricanju od zahtjeva za naknadu eventualne štete nastale tijekom saniranja štete odnosno uklanjanja oštećenih stabala sa objekata. Grad Popovača je za sve građane kojima su oštećeni krovovi na stambenim i poslovnim objektima osigurao nabavku najlona za pokrivanje , a u trgovinama na području Popovače (Ljiljan S, Agro Petar, Poljoprivredna ljekarna Osekovo, Agronom, Prvča), a temeljem predočenja Narudžbenice izdane od Grada Popovače. Narudžbenice za najlon moći će se dobiti u prostorijama gradske uprave tijekom radnog vremena od 7 do 15 sati, uz predočenu fotodokumentaciju oštećenja. Na sastanku Stožera Sisačko- moslavačke županije koji je danas održan u Popovači, istaknuto je kako će se iznaći rješenje za pomoć u sanaciji nastale štete. Postupak će provoditi jedinice lokalne samouprave na temelju Odluke SMŽ o proglašenju elementarne nepogode“- izvješćuje gradonačelnik Josip Mišković.
Predmetni obrasci bit će dostupni na web stranici Grada Popovače, kao i u prostorijama gradske uprave. Kontakt osoba za sve informacije u ime Stožera je zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić 098 936 2346.