Priopćenje KSP-a vezano uz situaciju na grobljima

Veliki broj građana Popovače posljednjih tjedana negoduje zbog lošeg održavanja groblja. Povodom brojnih upita, Komunalni servisi Popovača d.o.o. oglasili su se priopćenjem.

„Prije svega, želimo istaknuti kako smo svjesni situacije u vidu nepokošene trave na putovima i zelenim površinama unutar groblja te da smo već pristupili košnji i uređivanju navedenih površina.

Početkom godine Komunalni servisi Popovača d.o.o. izvršili su reorganizaciju djelatnosti upravo s ciljem učestalijeg i kvalitetnijeg održavanja preko 600 000 m2 zelenih i javnih površina. U tom smislu utvrđene su četiri zone košnje, od kojih se prve tri odnose na uži i širi centar Grada Popovače, dok se četvrta zona odnosi na površine groblja i domove mjesnih odbora. Također, uvedena su i dodatna 2 ciklusa košnje bankina.

Budući da navedene zone, bez groblja, uz redovno održavanje cestovnog pojasa obuhvaćaju oko 500 000 m2 odlučeno je održavanje groblja dodijeliti podizvođaču na temelju provedenog javnog natječaja.

Ovim putem želimo istaknuti kako je podizvođač ugovorenu uslugu obavljao korektno do svibnja, kada nažalost dolazi do zastoja u izvršenju usluge, a što se manifestira u vidu obraslih i zaraslih zelenih javnih površina na mjesnim grobljima. Otegotna okolnost svakako je bila i velika količina oborina koja je pala u prvoj polovici godine, što je dovelo do kašnjenja u odnosu na utvrđeni godišnji plan održavanja zelenih i javnih površina.

Bez obzira na navedeno, odlučeno je kako će održavanje zelenih i javnih površina na svim mjesnim grobljima, izuzev groblja u Voloderu, nadalje održavati Komunalni servisi Popovača d.o.o..

Također, pozivamo vas da nam se sa svojim kritikama, komentarima ili pohvalama slobodno obratite na mail info@ksp.hr, broj telefona 044 353 592 ili osobno na adresi Kutinska ulica 12, Popovača.“ – stoji u priopćenju KSP-a d.o.o..

Zone održavanja javnih površina

Zona I (crveno) – 22.731 m2 – 1x tjedno

Zona II (plavo) – 52.676 m2 – 2x mjesečno

Zona III (žuto) – 154.135 m2 – 1x mjesečno

Naslovna fotografija: Fb grupa Popovača – “naš kvart”, autorica Jana Bibijana