Vikend u znaku sporta

Proteklog vikenda, a povodom Dana Grada Popovače, održane su mnogobrojne sportske aktivnosti.

U subotu, 17. lipnja, u Sportskom parku Moslavac, u organizaciji istoimenog kluba, održan je „Moslavić kup“ – turnir prstića na kojem je sudjelovalo osam ekipa. Prvo mjesto osvojio je ŠNK Frankopan-Galdovo, drugo Sloga-Križ i treće Naftaš-Ivanić-Grad, a uz njih, natjecale su se i tri domaće ekipe te ekipa Milka Trnina iz Vezišća i Metalac iz Siska.  Svu djecu hrabrili su zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, kao i ostali članovi kluba, Upravnog odbora, roditelji i brojni navijači. Da je turnir bio vrlo uspješan, u ime organizatora potvrdio je voditelj Škole nogometa Andrija Ričko.

U Voloderu je održan Turnir limača, a u organizaciji Nogometnog športskog kluba Voloder na kojem su sudjelovale, uz domaćine, ekipe HNŠK Moslavina, NK Mladost Repušnica, ŠNK Mladost Gornja Gračenica, NK Sokol i NK Vatrogasac. Prvo mjesto pripalo je NK Moslavina Iz Kutine, drugo domaćinima – NŠK Voloderu i treće NK Vatrogascu. Medalje i pehare najuspješnijima podijelio je zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, a za djecu su navijali vodstvo i članovi kluba, kao i roditelji.

Proteklog vikenda, u organizaciji Teniskog i golf kluba Moslavina održan je i Teniski turnir parova. Na teniskom terenu Pušić u Podbrđu sudjelovalo je 6 parova iz Popovače. Prvo mjesto osvojili su Ante Starčević i Tomislav Kutleša, koji su u finalu pobijedili Tina Martinca i Dejana Živodera. Treće mjesto pripalo je Antunu Snovaku i Tomislavu Demeteru. Na turniru su još sudjelovali Vita Mišković i Šimun Šarčević, Tea i Branko Slovic te Leo Malekinušić i Josip Barun.

U organizaciji ŠRU Štuka Osekovo održan je tradicionalni Kup Grada Popovače u lovu ribe udicom na plovak na lokaciji Obžev u Strušcu.

U kategoriji seniora pobijedio je Igor Ilčić. Drugo mjesto izborio je Zlatko Mišković, a treće Goran Medaković. Kada je riječ o kategoriji kadetkinja, najuspješnija je bila Sofija Ovčariček, dok je drugo mjesto izborila Elena Žabčić, a 3. Nika Zeman. Najveći broj bodova među kadetima imao je Jakov Pavličević, na drugom mjestu je Mikael Gašpert, a treće mjesto izborio je Lovro Juratovac.

Natjecanje je održano u suradnji sa ŠRD SOM Popovača a okupilo je 25 natjecatelja koje je obišao gradonačelnik Josip Mišković sa suradnicima. Svi natjecatelji nakon takmičarskog dijela, druženje su nastavili u prostoru lovačke kuće LD Kuna Osekovo gdje su im pehare uručili predsjednik ŠRU Štuka Vladimir Vuksan i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Lovačko društvo Fazan iz Volodera proteklog je vikenda bilo domaćin 5. kola moslavačke lige u gađanju glinenih golubova, gdje su ujedno bili i najuspješnija ekipa. Drugo mjesto zauzela je ekipa LD Kuna iz Osekova, a Lovačko društvo Posavski lovac iz Krapja treće mjesto. Pehar za fair play osvojio je Siniša Gregurec iz Lovačkog društva Kuna Osekovo. Svim sudionicima ovog susreta čestitke je u ime Grada Popovače izrazio predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec. Proglašenje rezultata ovog odigranog kola moslavačke lige uz dodjelu pehara i kasnije druženje održano je na streljani u Ravniku.

Također, u organizaciji Šahovskog kluba Popovača održan je brzopotezni šahovski turnir na kojem je sudjelovalo 26 natjecatelja. Najuspješniji je bio Milan Brigljević iz ŠD Sisak, drugo mjesto osvojio je Zdenko Burić iz ŠK Ivanić, a treće Kruno Galić iz ŠD Sisak. U ženskoj konkurenciji: 1. mjesto je osvojila Renata Hranilović iz ŠK Garešnica, a 2. i 3. mjesto Danijela i Veronika Markešić iz ŠK Popovača.