Abeceda budućnosti

EU projekotm New stem Kutina – abeceda budućnosti nastoji se riješiti problem nedovoljno razvijenih kompetencija i vještina učitelja i učenika Grada KUtine u STEM području. Rečeno je to na početnoj konferenciji projekta. „Vrijednost je projekta 904 tisuće eura bespovratno, naglasila je voditeljica projekta Anamarija Benčić.

Anamarija Benčić, voditeljica projekta

Projekt stavlja fokus na STEM područja matematike, tehnologije i inženjerstva u svrhu pripreme učenika za uspješan nastavak obrazovanja na srednjoškolskoj razini te ih nastoji pripremiti za izazove tehnološki naprednog modernog društva.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić pohvalio je projekt te je istaknuo i najveću vrijednost koju projekt donosi lokalnoj zajednici.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Cilj je prijekta pobolJšanje kapaciteta osnovnoškolskog obrazovanja na području Grada Kutine opemanjem 5 STEM učionica, podizanje STEM vještina 100 učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika i 600 učenika u svih 5 kutinskih osnovnih škola, zajedno s poboljšanjem njihogovih sposobnosti u području primjene IKT-a u odgoju i obrazovanju, razvoju aktivnog građanstva te razvoju poduzetništva.

Uz učenike u prjektu će se educirati i učitelji što je još jedna vrijendost projekta koju je naglasio Ivica Petrović, ravnatelj OŠ Stjepana Kefelje.

Ivica Petrović, ravnatelj OŠ Stjepana Kefelje Kutina

RA Mrav je nostielj projekta New stem Kutina – abeceda budućnosti. Sredstva su osigurana kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Programa Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva.