Na Arhibau.hr predstavljeni i projekti Sisačko-moslavačke županije

Župan Ivan Celjak u Zagrebu je prošloga tjedna sudjelovao na okruglom stolu „Značajniji rast Hrvatske uz pokretanje infrastrukturnih megaprojekata“ održanom u sklopu Sajma i konferencije kulture građenja i održivog razvoja Arhibau.hr.

Pokretanje velikih infrastrukturnih projekata na razini županija od velikog je značaja za ukupan rast i razvitak Hrvatske, a Sisačko-moslavačka županija jedan je od hvalevrijednih primjera jer je, usprkos katastrofe koja je zadesila to područje i koja je nanijela mnogobrojne štete, uspjela pokrenuti izniman broj projekata, što obnove što onih usmjerenih na unapređenje i poticanje gospodarskog razvoja. Brojni projekti s područja zdravstva, obrazovanja, gospodarstva i prometne infrastrukture osim što će omogućiti bolju kvalitetu života svim žiteljima, omogućit će i stvaranje poticajne poduzetničke klime.

„Apsolutni prioritet sisačko-moslavačke županijske uprave je obnova, što potvrđuje i broj od 41 dosad obnovljenih objekata i 38 trenutno aktivnih gradilišta“ – istaknuo je župan Celjak. „Nakon razornog potresa nije bilo puno vremena za čekanje i trebalo je promptno reagirati i omogućiti funkcioniranje i rad svih značajnih ustanova i  institucija, prvenstveno na području obrazovanja i zdravstva. Tako smo sve učenike brzo smjestili u stabilne i čvrste objekte, omogućili smo rad svih zdravstvenih ustanova, na oštećenim objektima izveli smo mjere hitne sanacije, a za ustanove čije su građevine značajno stradale u potresu pronašli smo i uredili druge prostore.“ – rekao je župan Celjak.

Nakon tih prvih mjera sanacije i reorganizacije rada i prostora, uslijedila je realizacija velikih projekta koji će ovom području udahnuti jedan novi život. Kao jedan od tih velikih projekta prepoznat je i završetak autoceste Zagreb-Sisak koji se čekao dugi niz godina. Razvoj cestovne mreže svakako je jedan od glavnih preduvjeta gospodarskog razvoja, a završetak autoputa omogućit će kvalitetnije povezivanje Siska, Petrinje i Banovine s glavnim gradom.

Uz omogućavanje kvalitetne infrastrukture, Sisačko-moslavačka županija osmislila je i provodi niz poticajnih mjera i projekata za gospodarstvo koje je nužno osnažiti kako bi se postigla potpuna revitalizacija ovog potresom pogođenog područja.

Sudjelovanje na ovom okruglom stolu bila je izvrsna prilika za predstavljanje projekata koje provodi Sisačko-moslavačka županija, ali i za razmjenu iskustava s drugim dionicima. Biti prepoznat kao jedan od onih koji pokreću razvoj ne samo područja svoje županije, već cijele Hrvatske, svakako je potvrda da je Sisačko-moslavačka županija na dobrom putu.