Zlatko Babić ne želi dati ostavku na mjesto gradonačelnika i ostaje u istražnom zatvoru

Zlatko Babiću, pritvorenom gradonačelniku Kutine istražni zatvor produžen je za još mjesec dana zbog mogućnosti ponavljanja kaznenih djela za koja ga se sumnjiči i zbog čega je u pritvoru već tri mjeseca. Odlučio je tako danas sudac istrage.
Višnja Drenški Lasan, odvjetnica zatvorenika Zlatka Babića najavila je žalbu i ustavnu tužbu. „Nema nikakvog razloga da se Zlatku Babiću produljuje istražni zatvor.“, tvrdi odvjetnica i dodaje: „Očito je da ćemo morati internacionalizirati ovaj predmet prema Sudu u Strasbourgu zbog povrede članka 5 točka 4 Konvevencije što se tiče osobne slobode, definitivno.“
Odvjetnica Zlatka Babića najavila je kako će u interesu zatvorenog gradonačelnika Kutine poduzeti sve potrebne radnje pa i internacionalizirati predmet kao što jem to učinila u poznatom predmetu Peša protiv Hrvatske, gdje je dobila Odluku suda iz Strasbourga.
Odvjetnica Zlatkba Babića na kraju je zaključila „Ako treba internacionalizirati ovaj predmet, napravit ćemo i to.
Ovo je svojevrstan pravosudni reket, naprosto da on da ostavku oni bi ovog trenutka izašao na slobodu. Zlatko Babić to ne želi učiniti, jer bi time priznao krvinju za djela za koja ga se tereti, a on se ne osjeća krivima.
Zlatko Babić zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela korupcije i trgovanja političkim utjecajem priveden je 15. prosinca prošle godine. Idućeg dana ovlasti gradonačelnika Kutine prenio je na zamjenicu Ivane Grdić koja će i u idući 30 dana obnašati dužnost gradonačelnika Kutine za vrijeme spriječenosti gradonačelnika.