Konstituirano Gradsko vijeće Grada Popovače – novi predsjednik Saša Jagarčec

Nakon objave službenih rezultata izbora za članove Gradskog vijeća, pročelnica nadležna za poslove Gradskog vijeća Ivona Pušić sazvala je konstituirajuću sjednicu.

Za članove Mandatnog odbora izabrani su Zvonimir Kondres kao predsjednik te Saša Jagarčec i Franjo Martinović kao članovi. Predsjednik odbora Zvonimir Kondres podnio je izvješće o provedenim izborima te istaknuo kako će Gradsko vijeće Popovače imati 7 vijećnika iz koalicije predvođene HDZ-HSU, 6 vijećnika iz koalicije HSP-HSLS-DP, te 2 vijećnika iz koalicije SDP-CENTAR. Josip Mišković, izabrani gradonačelnik, zbog nespojivosti dužnosti ne može obavljati vijećničku funkciju te će ga zamijeniti Dijana Lipovac.

Vijećnici su se potom prisegom obvezali da će tu dužnost obavljati savjesno i odgovorno, te da će se zauzimati za napredak Hrvatske te Grada Popovače.

Odbor za izbor i imenovanja za čijeg je predsjednika izabran Andrija Ričko, uz članove Rizu Mešića i Nevenku Kundrata Carek, predstavio je prijedloge za predsjednika i potpredsjednike Gradskoga vijeća. Za predsjednika Vijeća biralo se između 2 kandidata: Saše Jagarčeca, kojeg su predložili HSP-HSLS-DP-SDP-CENTAR, te Franje Martinovića, kojeg su predložili HDZ-HSU. Većinom glasova za predsjednika Vijeća izabran je SDP-ov Saša Jagarčec. Za prvog potpredsjednika se biralo između Zvonimira Kondresa, kojeg su predložili HSP-HSLS-DP-SDP-CENTAR, te Hrvoja Vuića, kojeg su predložili HDZ-HSU. Većinom glasova za potpredsjednika Vijeća izabran je HSP-ov Zvonimir Kondres. Za drugog potpredsjednika izabrana je jednoglasno Nevenka Kundrata Carek (HSP), koja je bila predložena kao kandidatkinja za tu funkciju od strane obje koalicije.

Novoizabrani predsjednik Vijeća pozvao je sve vjećnike na suradnju kako bi zajedno doprinijeli boljitku i razvoju grada Popovače na zadovoljstvo svih njegovih stanovika.

Vijećnike je na suradnju  pozvao i gradonačelnik Josip Mišković, koji je dobio povjerenje građana Popovače za još jedan gradonačelnički mandat, peti po redu. „Čestitam svim gradskim vijećnicima koji su dobili povjerenje građana te su izabrani u osmi saziv Gradskog vijeća Popovače. Posebice čestitam novom predsjedniku Gradskog vijeća i njegovim zamjenicima. Želim, prije svega, da nastojimo zajedno raditi na dobrobit građana Popovače. Nadam se da su vijećnici sa srcem prisegnuli i da će tekst prisege biti vodilja kroz njihov rad. Nadam se da ćemo i kroz ove četiri godine nastaviti voditi naš Grad u zacrtanom cilju, provoditi sve planirane projekte. Također, nadam se da će suradnja između gradonačelnika i njegova zamjenika, odnosno između izvršne i zakonodavne vlasti biti dobra i da će s današnjim danom prestati politiziranje te da ćemo uspješno raditi zajedno bez obzira na stranačke boje.“ – rekao je gradonačelnik.

S obzirom da Grad Popovača u ponedjeljak, 21.lipnja, obilježava Dan grada, konstituiranje Vijeća iskorišteno je da se donese Odluka o ovogodišnjim dobitnicima Javnih priznanja grada Popovače. Više je rekao Zvonimir Kondres, član Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Popovače: „Povjerenstvo za utvrđivanje prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Popovače na sjednici održanoj 15.lipnja s početkom u 12 sati, u sastavu: Josip Buić-predsjednik, te članovi: Ksenija Tomac Špoljarić, Zvonimir Kondres i Željko Ovčar otvorilo je zaprimljene prijedloge kandidata. Sukladno Javnom pozivu Grad Popovača dodjeljuje 1 nagradu za životno djelo, 2 godišnje nagrade te 2 priznanja. Ukupno je pristiglo 7 prijedloga, svi su pravovaljani te je povjerenstvo odlučilo da se gradonačelniku upućuje slijedeći prijedlog: za dodjelu nagrade za životno djelo predlaže se posthumno Josip Đoni Kovač, za dodjelu godišnjih nagrada Jasna Nociar i Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije te za dodjelu priznanja DVD Stružec i Udruga kuhara Grada Popovače.“

Iako su vijećnici HDZ-a bili nezadovoljni načinom na koji se ta Odluka stavila na Dnevni red, Vijeće je jednoglasno prihvatilo prijedloge za ovogodišnje dobitnike Javnih priznanja Grada Popovače.

Popis vijećnika novog saziva Gradskog vijeća:

1. Roman Rosavec, HDZ

2. Hrvoje Vuić, HDZ

3. Danijel Sučija, HDZ

4. Katarina Uremović, HDZ

5. Branko Gregurek, HDZ

6. Ivan Abaz, HDZ

7. Ivica Keser, HDZ

8. Dijana Lipovac, HSP

9. Andrija Ričko, HSLS

10. Zvonimir Kondres, HSP

11. Franjo Martinović, HSP

12. Nevenka Kundrata Carek, HSP

13. Josip Vlašić, HSP

14. Saša Jagarčec, SDP

15. Rizo Mešić, SDP