Bruno Šimleša – promocija knjige “Kako zavoljeti sebe”

Poznati književnik i sociolog Bruno Šimleša gostovao je sinoć u kutinskoj Knjižnici i čitaonici, nakon završetka Malog ljetnog festivala.


   Bruno Šimleša kutinskoj je čitateljskoj publici dobro poznat i kako saznajemo iz Knjižnice, rado se čitaju njegove knjige. Istine i laži, Ljubavologija i dr. među najčitanijim su knjigama koje čitatelji mnogi smatraju edukativnim i učinkovitima u rješavanju raznih problema naše svakodnevice.


  Ravnateljica Knjižnice Suzana Pomper uvodno je rekla kako je ovo prva Šimlešina promocija  nakon pandemije, a posjetitelji su je kao i autor jedva dočekali.
 

Knjiga Kako zavoljeti sebe predstavljena je kroz nekoliko bitnih poglavlja kako bi publika mogla shvatiti koje odrednice autor smatra bitnima u našem samoodređenju, te koliko sami možemo utjecati na to da ih promijenimo, kako bismo sebe zavoljeli više.

I ovaj puta promociji su nazočile uglavnom žene, da li zbog toga što su otvorenije i kritičnije prema sebi u odnosu na muškarce, ili jednostavno zbog toga što se ne srame priznati da žele promjenu i na njoj rade.

Naravno, odgovori na ta pitanja također su razmatrani na ovoj interaktivnoj promociji, izbjegavajući svako generaliziranje.   Šimleša na svojim gostovanjima omogućuje razgovor, te na ugodan način spaja sadržaj svojih knjiga i razgovor s publikom. Ovom prilikom Bruno Šimleša najavio je i novu knjigu na kojoj radi i čija se promocija očekuje u jesen a naziv joj je „Knjiga o zdravlju“.
U ime Grada Kutine promociji je prisustvovala Kornelija Marošević.