Podsjetnik: produženo važenje dokumenata

Samo u slučaju neodgodive potrebe za žurnim rješavanjem nekih od upravnih poslova te poslove obavite osobnim dolaskom na šaltere policijskih uprava i postaja, poručuju iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Važenje osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola građana kao i oružnih listova (kojima je rok važenja istekao počevši od 11. ožujka 2020. godine kada je Ministarstvo zdravstva proglasilo epidemiju) produženo je za cijelo vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID – 19 te vrijede najviše 30 dana nakon proglašenja kraja epidemije.

Također, pojedine radnje u upravnom postupku koje su građani dužni učiniti u određenom roku vezano za vozila ili za oružje građani mogu poduzeti najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije.

Iz PU sisačko-moslavačke podsjećaju i na mogućnost predaje pojedinih zahtjeva upravnim poslovima putem e – Usluga koje pruža Ministarstvo unutarnjih poslova, a koje uključuju predaju zahtjeva za putovnicu, vozačku dozvolu, prijavu boravišta, davanja suglasnosti u određenim upravnim postupcima i drugo.