Uhićen otac mladića koji je jučer ranio policajca

Jučerašnji napad i pokušaj ubojstva 31-godišnjeg policajca ispred zgrade Vlade RH kulminirao je samoubojstvom počinitelja, 22-godišnjeg Danijela Bezuka. Razlozi i motivi ovog sumanutog čina koji je zgrozio hrvatsku javnost još se istražuju.

Po nalogu suda, u mjestu Kletište pokraj Kutine – gdje je živio s roditeljima, policija je ispitala njegovu obitelj. Motiv napada još nije poznat. Istražitelji su sinoć pretražili imanje i kuću kako bi se otkrilo odakle mu automatsko oružje.

Na adresi u mjestu Kletište pretragom su pronađene dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva. Zbog počinjenog kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, uhićen je 59-godišnjak i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Čeka se odluka o istražnom zatvoru.

Hrvatski sabor danas normalno nastavlja s radom. Na Trg sv. Marka ulaz je dopušten samo djelatnicima Sabora, Vlade, Ustavnoga suda i građanima koji tamo stanuju.

Nakon tragičnog događaja, ponovno je otvoreno pitanje sigurnosti područja na kojem su najvažnije državne institucije. Odgovorni su poručili kako nema dileme – pojačat će se mjere sigurnosti.

Naslovna fotografija: Josip Regovic/XINHUA/PIXSELL