Započela nova pedagoška godina, u popovačkom i velikoludinskom vrtiću povećan broj djece

Započela je nova pedagoška godina. U dječjim vrtićima ona znači dolazak nove djece, malih individua koje se tek trebaju formirati. Svoj novoj djeci to je prvi susret s ustanovom i velikom skupinom druge djece. Roditelji, odgojitelji, ravnatelji, pedagozi, svi oni imaju velika očekivanja od djece i njihova napretka u dječjem vrtiću.

Svake godine oni tako svjedoče kako mališani uče i svladavaju znanja i vještine od svakodnevne važnosti, a sve sukladno planu odgojno-obrazovnog rada za sve odgojne skupine, a koje su podijeljene po  stupnjevima razvoja i dobi djece.

U Dječji vrtić Popovača ove pedagoške godine kreće 320 mališana podijeljenih u 16 skupina, a po odobrenju novog prostora u zgradi pored Gradske uprave, gdje će biti smještene dvije skupine. U Područnom odjelu u Voloderu, kao i do sada, smještena je jedna mješovita skupina.

O njima brinu  32 odgojitelja, 4 pomagača u radu s djecom sa teškoćama u razvoju, ravnateljica, pedagoginja i logopedinja te zdravstvena voditeljica.

„Upisano je 30-tak djece više nego prošle godine. Obzirom da skupine nisu bile u pedagoškom standardu, s novim prostorom koji vrtić ima na raspolaganju, sada ih napokon većina je. Ostala neupisana djeca nisu zadovoljila uvjete prema Pravilniku o upisima i mjerilima upisa, no, ukoliko se nešto promijeni u statusu roditelja i ukoliko se stvori mjesto, roditelji nas slobodno mogu kontaktirati.“ – pojasnila je ravnateljica Dječjeg vrtića Popovača Andrea Zeman.

U Dječjem vrtiću Ludina u novu je pedagošku godinu krenulo 76 mališana podijeljenih u 4 grupe. Prema Odluci Upravnog vijeća u ovaj su Dječji vrtić krenula sva djeca čiji su roditelji, odnosno skrbnici, podnijeli zahtjev za upis, a zadovoljili su propisane uvjete prema Pravilniku.

Rekordan je to broj djece, a budući da su popunjeni svi kapaciteti vrtića, plan osnivača, Općine Velika Ludina, da se u skorije vrijeme dogradi objekt vrtića, opravdan je.

Povećanjem kapaciteta u dječjem vrtiću bavi se i Grad Popovača, koji u narednom razdoblju planira graditi novi objekt, a koji bi uz postojeće imao ukupan kapacitet za 500-tinjak djece.