Napreduje projekt izgradnje pogona za uzgoj i preradu pilića na području SMŽ, održan još jedan sastanak u Velikoj Ludini

U prostoru Općine Velika Ludina održan je još jedan sastanak vezan uz pokretanje nove investicije na području Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o izgradnji 200 novih peradarnika, tvornica, valionica i klaonica i to na na području Petrinje, Sunje, Martinske Vesi, Lekenika i Popovače, dok će se u Poslovnoj zoni u Velikoj Ludini smjestiti tvornica za preradu na površini 10 hektara, a gdje će se zaposliti 800 ljudi, dok će ih ukupno biti zaposleno više od 2 tisuće.

Na ovom, posljednjem sastanku, uz predstavnike Općine Velika Ludina, načelnika Dražena Pavlovića i predsjednika Općinskog vijeća Vjekoslava Kamenščaka, sudjelovali su i predstavnici gradova i općina na kojima će se graditi spomenuti objekti, te direktor Perutnine Ptuj-Pipo Dubravko Folnović, veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Vasilj Kirilič, konzul Ukrajine u Hrvatskoj Ivica Pirić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak i zamjenik župana Mihael Jurić.

Kako je najavljeno, objekti za uzgoj i preradu, kao i tvornica stočne hrane, gradit će se prema najmodernijim tehnologijama, a kapacitet proizvodnje trebao bi u konačnici biti 25 milijuna komada peradi godišnje.

Osim zapošljavanja lokalnog stanovništva, dodatni benefit ovog velikog financijskog ulaganja na području naše županije, trebalo bi biti korištenje kapaciteta postojeće proizvodnje lokalnih poljoprivrednika za potrebe ovih farmi na prostoru od 40 do 50 tisuća hektara površine.

Na ovom se projektu ukrajinskog poduzetnika Jurija Kosiuka, vlasnika tvrtke MHP, a čiji je dio i Perutnina Ptuj-Pipo, radi posljednje tri godine. U sklopu njega, na područje Sisačko-moslavačke županije namjerava se uložiti više od 500 milijuna eura.