Na Svećeničkom danu aktualizirane aktivnosti Sisačke biskupije

Prošloga je tjedna, pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića,  održan još jedan Svećenički dan Sisačke biskupije.

Tom prigodom, u prvom dijelu susreta, predavanje na temu „Blagodat empatije i suosjećanja u komunikaciji svećenika“ održao je doc. dr. sc. Josip Bošnjaković, dok su u drugom dijelu aktualizirane aktivnosti koje se provode i planiraju diljem biskupije.

Biskup Košić upoznao je tako svećenike s novim klerom u biskupiji te imenovanjima. U nastavku, poseban osvrt dao je na aktualni biskupijski sinodalni hod čiji je prvi dio, prikupljanje prijedloga, u završnoj fazi. Najavio je i kako će uskoro biti imenovani članovi Sinode te će zasjedanja započeti u veljači 2024. godine. Podsjetio je potom okupljene s odlukom da je pastoralna godina koju smo započeli u biskupiji Godina velike materijalne i duhovne obnove,  a stavivši naglasak na duhovnu obnovu potaknuo je sve svećenike da se pridržavaju donesenih smjernica.

Na kraju svoje planove i aktivnosti za buduće razdoblje predstavili su i povjerenici i voditelji pojedinih ureda. Tako je voditeljica Ureda za kulturu Spomenka Jurić izvijestila o tijeku obnove istaknuvši kako su trenutno otvorena 34 gradilišta, a 5 crkvi i 3 kapele bi trebale biti završene do kraja ove godine. Povjerenik za pastoral braka i obitelji Branko Koretić pozvao je sve na tradicionalni biskupijski Dan obitelji koji će se ove godine održati 7. listopada, ali i progovorio o prijavama i organizaciji zaručničkog tečaja u slijedećoj kalendarskoj godini.