ŽUC nastavlja obnovu prometnica s jedinicama lokalne samouprave

Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i ove je godine nastavila sa obnovom prometnica koje su financiraju u omjeru 50%-50% s gradovima i općinama.

Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste SMŽ, naglašava stoga kako se svake godine po tom modelu odrađuju značajni radovi, a posebice na području Moslavine i Zapadne Slavonije.

Prošle su godine tako odrađene obnove prometnica na području gradova Kutine, Popovače i Novske te općine Lipovljani u vrijednosti 1 milijun i 238 tisuća eura. Ove godine ugovoreni su radovi na području gradova Kutina i Popovača te općina Velika Ludina i Lipovljani vrijedni 2 milijuna i 620 tisuća eura.

Ukupno će tako po spomenutom modelu 50%-50% te uz pomoć financiranja obnove cestovne infrastrukture iz Fonda solidarnosti, kada uzmemo u obzir 2021., 2022. te do kraja 2023. godine, biti rekonstruirano 252 kilometra ceste, što je izuzetno puno, rekao je župan Ivan Celjak prilikom nedavnog obilaska završnih radova sanacije lokalne ceste u naselju Donja Velešnja na području općine Donji Kukuruzari.