Osnaži se i pomozi

Zaklada Ivanova kuća uspješno je provela projekt „Osnaži se i pomozi“ u okviru nacionalnog programa zapošljavanja žena Zaželi – faza III.
U projektu je bilo zaposleno 90 žena koje su pružale socijalne usluge za 90 krajnjih korisnika na području Grada Kutine.
Martina Jurišić, voditeljica projekta na završnoj je konferenciji istaknula kako su u projektu bile zaposlene žene iz skupine teže zapošljivih žena, a korisnici su bili uglavnom građani starijie životne dobi, bolesni i usamljeni. „Od svakodnevne pomoći u kućanstvu jednako je važna i socijalna komponenata ovog projekta koji ima veliku vrijednost i za lokalnu zajednicu.“, istaknula je voditeljica projekta.
Upravitelj Zakalde Ivanova kuća, pater Mariano Passerini također je naglasio socijalnu kompomentu projekta. „Našim sugrađanima pokazali smo da ih nismo zaboravili i na neki način ponovno smo ih uključili u život lokalne zajednice. Usamljenost starijim osobama teža je i od bolesti i na ovaj način, kroz projekt smo im pružili potporu i pokazali smo im da nisu zaboravljeni i da ipak nisu sami.“
Na kraju završene konferencije projekta u fazi III, najavljeno je kako će se Zaklada Ivanova kuća prijaviti i za fazu IV. programa Zaželi. „Natječaj se raspisuje za provedbu projekta u trajanju od tri godine. Zaklada će se svakako prijaviti na Natječaj i nadamo se da smo ovim projektom pokazali da možemo sudjelovati i u četvrtoj fazi programa Zaželi. Četvrta faza trajat će tri godine i to će biti velika vrijednost za zaposlene žene u projekte i korisnike, jer će im osigurati egzistenciju i pomoć u dužem razdoblju.“, poručeno je sa završne konferencije projekta.
Projekt „Osnaži se i pomozi“ trajao je 8 mjeseci te je njegova ukupna vrijednost 97,630 eura, a financiran je iz Europskog socijalnof fonda.