U Popovači izvedena dječja kazališna predstava “Ružno pače”

U Domu kulture u Popovači, 21.srpnja, održana je dječja predstava „Ružno pače“ u izvedbi kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog broda.

Predstavu su organizirali Komunalni servisi Popovača, a dio ke projekta nabave komunalne opreme i uređaja u svrhu odvojenog sakupljanja komunalnog otpada te educiranja stanovništva. Svrha projekta je unaprijediti sustav gospodarenja komunalnim otpadom Grada Popovače, što uključuje ulaganje u infrastrukturu i edukaciju stanovništva o važnosti odvojenog prikupljanja otpada.

„Projektom vrijednim preko 1.5 milijuna kuna s uključenim PDV-om nabavljeno je energetski učinkovito komunalno vozilo za prikupljanje miješanog komunalnog otpada i biootpada, električni komunalni tricikl, specijalni automatizirani sistem za sakupljanje otpadne PET, ALU i staklene ambalaže te električni čistač ulica i trgova. Ujedno, uspostavit će se kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja komunalnim otpadom u skladu s načelima održivog razvoja.

Dio projekta bili su nabava električnog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada.

Budući da edukacija stanovništva ima važnu ulogu u sustavu gospodarenja otpadom prilikom prijave projekta vodilo se računa da se ciljnim skupinama pristupi na interesantan i zanimljiv način kako bi se postigao kvalitetniji učinak.

Cilj projekta je smanjenje količina biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištima i povećanje stope odvojeno sakupljenog komunalnog otpada te stvoriti dugoročan pozitivan utjecaj na odnos prema otpadu što se želi postići edukacijom i informiranjem korisnika.“ – izvijestili su iz KSP-a.

Predstava je djelić manifestacije „Sunčana strana grada“ koju organizira gradska Turistička zajednica, a u sklopu koje će se sutra u 18 sati na Trgu II održati dječja vatrogasna radionica.